Exercițiu de amploare organizat de România în Marea Neagră. 800 de militari vor lua parte la eveniment

Exercițiu de amploare organizat de România în Marea Neagră. 800 de militari vor lua parte la evenimentsursa foto. Twitter

Săptămâna viitoare, în Marea Neagră, Forțele Navale ale României vor organiza un exercițiu militar foarte important. Aproximativ 800 de militari vor fi parte a acestui eveniment.

800 de militari vor lua parte, săptămâna viitoare, la un exerciţiu naval românesc, care va avea loc în zona Constanţa-Mangalia şi în spaţiul maritim românesc din Marea Neagră.

În ce va consta exercițiul militar din Marea Neagră

Forţele Navale Române au anunţat, joi, că în perioada 21-23 iunie, desfăşoară activităţi complexe de instruire şi trageri de luptă, pe mare, în aer şi în teren, în zona Constanţa-Mangalia şi în spaţiul maritim al României din Marea Neagră, în cadrul exerciţiului "Shield Protector 22”.

„Aproximativ 800 de militari din structurile Flotei, Bazei Logistice Navale «Pontica», Brigăzii 243 Radioelectronică şi Observare «Callatis», Direcţiei Hidrografice Maritime şi Centrului 11o Comunicaţii şi Informatică vor exersa proceduri operaţionale standard pentru supraveghere navală, cercetare-neutralizare mine marine, menţinerea imaginii maritime şi aeriene, precum şi pentru asigurarea informativă, logistică şi hidrografică în timpul ducerii acţiunilor de luptă”, au anunțat oficialii Forţele Navale.

Grupul de Luptă Maritim va fi alcătuit din şase nave şi două elicoptere Puma Naval, iar de pe uscat acţiunile acestui pachet de forţe vor fi susţinute de două dispozitive mobile de lansare rachete.

Anunțul făcut de Forțele Navale ale României

„În conformitate cu legislaţia internaţională, Direcţia Hidrografică Maritimă a emis un aviz pentru navigatori, în care au fost anunţate coordonatele raioanelor maritime in care se execută trageri navale de artilerie, perioada şi intervalul orar în care raioanele respective, din Zona Economică Exclusivă şi din Zona Contiguă a României sunt periculoase pentru navigaţia la suprafaţă şi în imersiune, fiind recomandată menţinerea unei distanţe de siguranţă”, se mai precizează în anunțul celor de la Forțele Navale. „Shield Protector” este un exerciţiu anual, care este planificat şi organizat de Forţele Navale ale Românei.

Altfel, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a participat miercuri şi joi la reuniunea omologilor din statele membre NATO, discuţiile axându-se pe definirea perspectivelor strategice ale alianței, în contextul Summit-ului de la Madrid, care va avea loc sfârşitul acestei luni. Vasile Dîncu a vorbit despre necesitatea sprijinirii Republicii Moldova și a Georgiei, state „vulnerabile la ameninţarea rusă”, dar și despre trecerea la o „apărare înaintată” pe flancul estic al alianței.