Evenimentul Zilei > Politica > EXCLUSIV Şeful ISCTR Cluj primea mită ORICE. Numele lui Rareş Pop apare într-o agendă cu GRATUITĂŢI găsită la Fany SRL
EXCLUSIV Şeful ISCTR Cluj primea mită ORICE. Numele lui Rareş Pop apare într-o agendă cu GRATUITĂŢI găsită la Fany SRL

EXCLUSIV Şeful ISCTR Cluj primea mită ORICE. Numele lui Rareş Pop apare într-o agendă cu GRATUITĂŢI găsită la Fany SRL

Directorul arestat al Inspectoratului pentru Controlul Traficului Rutier Cluj, Rareş Pop, arestat pentru 30 de zile, pentru infracţiuni de corupţie, primea mită orice chiar şi bilete gratuite de călătorie de la firma Fany SRL, a cărui patroni, soţii Olezia şi Ştefan Cadar au fost la rândul lor arestaţi pentru fapte de corupţie.

Surse judiciare susţin că numele lui Rareş Pop, directorul regional al ISCTR, arestat pentru luare de mită, apare într-o agendă cu gratuităţi interjudeţene care a fost găsită de procurorii DNA , cu ocazia percheziţiei efectuate la sediul firmei Fany SRL din Cluj Napoca. În această agendă cu gratuităţi găsită la sediul firmei de transport persoane Fany SRL, figurează şi alte persoane, angajate în funcţii de conducere la diferite instituţii de stat din judeţul Cluj. "Persoanele care beneficiau de aceste gratuităţi se aflau în legătură instituţională cu firma în discuţie (Fany – n.n.)", se arată într-un document oficial. 

Numele deputatului PNL Elena Uioreanu apare în interceptări

Mai mult, procurorii DNA au înregistrat un autodenunţ al omului de afaceri Ştefan Cadar, patronul firmei Fany SRL, în care se arată că directorul regional al ISCTR Cluj, Rareş Pop i-ar fi pretins suma de 1.500 de lei, banii având destinaţia finală cabinetul de parlamentar, Elena Uioreanu, deputat PNL de Cluj, şi fosta soţie a preşedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu, arestat în cauză. "Se poate totuşi vorbi  de unele indicii care să justifice presupunerea rezonabilă că inculpatul Pop Rareş Vasile s-ar putea face vinovat de săvârşirea aceste infracţiuni constând în pretinderea sumei de 1.500 de lei, ce urma să fie achitată martorei Mureşan Andreea Mihaela, şef al cabinetului parlamentar al deputat Elena Ramona Uioreanu, membru PNL, sumă efectiv predată la data de 9.12.2013, de către numitul Măhălean Daniel (directorul general al firmei Fany- n.n.)", se mai arată în acelaşi document oficial. 

Rareş Pop a purtat mai multe discuţii telefonice înterceptate de către DNA Cluj, miza acestora fiind organizarea unei întâlniri personale între Elena Uioreanu şi patronul Fany, Ştefan Cadar.

Patronul Fany a fost arestat în cursul lunii februarie, fiind acuzat că a trucat, cu ajutorul directorului Direcţiei Licenţe de Transport dfin cadrul ARR Bucureşti, Daniela Dobrilă, licitaţia pentru adjudecarea licenţelor de transport în sensul pe care îl dorea acesta, şi anume acordarea pentru firma privată de transport a licenţei pentru traseul Cluj Napoca-Floreşti, rută care aduce un venit anual net de peste un milion de euro. În acelaşi dosar a fost arestată şi Daniela Dobrilă.

PSD-ista de la RAR Cluj informată de Rareş Pop

La dosar există şi interceptări între directorul regional al ISCTR Cluj şi Irinel Lungu, director ARR Cluj. Numele lui Irinel Lungu a apărut şi la momentul arestării lui Ştefan Cadar, ca fiind o persoană asupra căreia s-ar fi făcut presiuni din partea directorului ARR Bucureşti, Daniela Dobrilă, pentru a face presiuni mai departe asupra unui angajat al ARR Cluj, Dana Magyarosi, pentru a-şi schimba punctul de vedere în legătura cu trucarea licitaţiei privind licenţele de transport. Magyarosi a opinat în prima fază că licitaţia trebuie anulată, dar după ce aceste presiuni şi-au atins scopul, a semnat ca primarul pentru acordarea acestor licenţe de transport.

Afară cu inspectorii incomozi

Discuţie interceptată între Rareş Pop şi Irinel Lungu, director ARR Cluj, membru de frunte al PSD Cluj. Cei doi discută de un abuz" al unor inspectori din Alba care ar fi amendat o şcoală cu o sumă mare de bani. Ca urmare a acestei amenzi, şeful ISCTR Alba, Călin Corodea a fost demis din funcţie.

Pop: Deci, un show … Mă, s-o dus retardaţii ăştia de la Alba (ISCTR Alba, instituţie subordonată lui Pop -n.n.) şi au dat amendă la o şcoală pentru un ARO şi n-avea tahograf pe maşină, mă. Ducea copii de la şcoală din zona de munte de la Bistra, din Alba. Şi s-o dus … s-au dus doi retardaţi. P.D. şi R.V. şi le-o f… 90 de milioane amendă … şi amărâţii n-au nici lemne de foc, mă, pentru copii, mă! Copiii învaţă …

Irinel: Nu pot să cred că o făcut chestia asta … !

Pop: 90 de milioane!!! Atâta le-o făcut! Şi m-o sunat prefectu: "Vreau să-i daţi pe toţi afară"! … Şi într-un final a venit şeful meu la Cluj! Am avut o întâlnire regională luni şi marţi …

Irinel: Da.
Pop: Şi aşa mai departe … Şi am zis: bă, eu am găsit soluţia … să se stingă mizeria asta: îl schimbăm pe Corodea! Şi ştii pe cine am pus şef la Alba?
Irinel: Nu …
Pop: Pe Florin Zăhan