Exclusiv. Reputat medic îi contrazice pe experții din Pharma. Iată primele semne că pandemia se apropie de final. VIDEO

Exclusiv. Reputat medic îi contrazice pe experții din Pharma. Iată primele semne că pandemia se apropie de final. VIDEO Sursa foto: EEC-Razvan Valcaneantu

O întrebare stă pe buzele tuturor: vom scăpa de pandemie în anul care se apropie? Într-o ediție incendiară a podcastului Contrapunct EVZ, Robert Turcescu și invitații săi au discutat care sunt indiciile că ne apropiem de finalul pandemiei, moment eliberator pentru întreaga planetă.

Medicul Lucian Duță a identificat și o soluție pentru ca țara noastră să iasă mai repede din pandemie. Testarea trebuie să devină primordială pentru ca vaccinații să nu își transmită boala între ei. După cum s-a văzut, precizează acesta, vaccinurile Covid nu protejează atît de eficient pe cât s-a sperat inițial. Vaccinații inclusiv cu trei doze se pot infecta, așa cum arată statisticile. „Acum contează dacă ai test negativ, nu dacă ești vaccinat", a atras atenția Lucian Duță.

Duță: Maxim în martie - aprilie povestea e încheiată

În opinia cunoscutului specialist, varianta Omicron ar putea încheia ciclul mutogen al virusului, ceea ce dă mari speranțe oamenilor de știință că finalul pandemiei este aproape. „Cei de la Pfizer sunt forțați de mecanismele pieței să scoată pilula. În două luni va apărea și la noi. Îndrăznesc să spun că undeva în martie – aprilie povestea asta e încheiată".

„Cât timp România e condusă de servicii, țara e în beznă"

Invitatul în studioul EVZ a mai semnalat un aspect care agravează lipsa de control al pandemiei în România: influența serviciilor secrete. Atâta timp cât România e condusă de servicii, țara e în beznă. (...) Nu avem corp științific medical. Statul nu investește în cercetare, deci nu putem avea un punct de vedere propriu", a explicat medicul.

Ne puteți urmări și pe Google News
Decizie la nivel înalt! Liderii UE vor ca Certificatul digital Covid să aibă aceeași valabilitate în TOATE statele membre

Sursa: Arhiva EVZ

Lucian Duță a deplâns faptul că cercetătorii români nu pot contribui la rezultatele internaționale înregistrate în pandemie, ci sunt nevoiți să se bazeze pe studiile realizate de confrații din alte țări interesate de cercetarea științifică medicală. Specialistul a atras atenția că există medici români care, dacă se opun propagandei oficiale a statului, sunt stigmatizați.

Ediția completă a podcastului poate fi vizionată aici: