Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Scandalul momentului în magistratură. O judecătoare celebră reacționează
Exclusiv. Scandalul momentului în magistratură. O judecătoare celebră reacționează

Exclusiv. Scandalul momentului în magistratură. O judecătoare celebră reacționează

O judecătoare celebră a răspuns, în exclusivitate pentru evz.ro, acuzațiilor grave care i se aduc.

În răspunsul transmis evz.ro, față de acuzațiile care i se aduc, Camelia Bogdan precizează:

„Am trimis toate înscrisurile bancare de unde rezultă proveniența banilor la ANAF și ANI. Ulterior, aflând de existență dosarului de la SIJJ, am depus la dosar extrasul de cont pe care le-am solicitat din proprie inițiativă de la Banca Transilvania. Se poate, astfel, observa o intrare în contul de lei de la Curtea de Apel București transformată, în aceeași zi, în Euro, corolarul fiind deschiderea unui depozit de 20000 Euro. Nu înțeleg de ce ANAF a tergiversat verificarea aspectelor”.

Apoi, judecătoarea a adăugat că „eu am precizat că articolul (scris de Mugur Ciuvică n.a.) nu este decât o altă încercare de discreditare a subsemnatei și am cerut, pentru probarea acestei teze, informații privind stadiul executării ordinului de recuperare a produsului infracțiunii de la firmele și fundațiile ale căror beneficiar real este domnul Dan Voiculescu”.

Între timp, susține judecătoarea, „dosarul prin care solicit daune morale pentru linșajul mediatic la care am fost expusă se află pendinte la Cluj. Îmi rezerv dreptul să solicit modificarea cadrului procesual/ extinderea probatoriului corolar acestor acțiuni de defăimare. Va mulțumesc pentru interesul acordat clarificării acestui subiect!”.

Așa cum a transmis GIP, în 7 aprilie 2020, ANAF anunța că va verifica diferența dintre averea Cameliei Bogdan și veniturile declarate de aceasta pentru a stabili dacă judecătoarea suspendată „prezintă risc de neconformare la declararea veniturilor impozabile, cuantumul acestuia și perioada fiscală”.

ANAF a făcut anunțul în urma sesizării GIP referitoare la faptul că judecătoarea a creat, în primele luni ale anului 2018, un depozit bancar de 200.000 Euro. Depozitul se regăsește în declarațiile de avere ale Cameliei Bogdan din iunie 2018 și din iunie 2019. Mugur Ciuvică susține că activele financiare și veniturile Cameliei Bogdan anterioare constituirii depozitului nu justificau în niciun fel cei 200.000 Euro.

Camelia Bogdan a fost exclusă de două ori din magistratură prin decizii ale Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Prima data s-a întâmplat în 2017  iar a doua oară în 2018.

După prima excludere, judecătoarea a câștigat, la Înalta Curte, procesul împotriva CSM și s-a întors în sistemul de justiție dar pentru scurt timp. La câteva luni, CSM a decis o nouă excludere a judecătoarei din magistratură. Și această decizie a fost atacată la Înalta Curte de Camelia Bogdan.

 

.

 

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: