EXCLUSIV. S-a dat semnalul de la Bruxelles! Parșivenia discursului progresiștilor. „Noi, ortodocșii, îi încurcăm" (VIDEO)
- Andreea Vlad
- 3 februarie 2022, 16:30
Recentele declarații ale Alinei Mungiu-Pippidi au inflamat scena publică. Robert Turcescu a dedicat podcastul EVZ-Play unei discuții libere despre dublul discurs al soroșiștilor din România, dar și motivelor pentru care ortodoxia esticilor îi face să strâmbe din nas pe cei de la Bruxelles.
Mai exact Alina Mungiu-Pippidi susține că „lipsa de educație și prostia au devenit identitare la națiunea noastră ortodoxă". Aceasta îşi argumenteazî afirmaţia prin datele statistice care arată că 7 naţiuni ortodoxe, printre care şi România, sunt în topul ţărilor cu cel mai mare număr de morţi de COVID.
„În Europa Mungiu, Liiceanu și Pîrvulescu nu înseamnă nimic"
În studioul EVZ, jurnalistul Octavian Hoandră a deschis capitolul unei discuţii despre politică, ortodoxie şi lejeritatea cu care unii „deştepţi" aruncă în spatiul public dovezi certe de mare prostie. Jurnalistul clujean a criticat dublul discurs al sorosiștilor.
„Parșivenia discursului lor e că ne strecoară că noi esticii, pe care ne unește ordodoxia - cea mai bătută și cea mai expusă religie, și totuși a rezistat (n.r. - suntem vinovați). Le e o mare frică acestor pitici de grădină neomarxiști de ortodoxie, pentru că ea unește cumva Estul. Le e frică, dar îi și încurcă. În Europa Mungiu, Liiceanu și Pîrvulescu nu înseamnă nimic. Tot muncesc să ne bage pe gât sorosismul mondial și noi ne opunem. Foarte bine, Cioloș, ia bani, dar nu mă jigni și nu mă arăta cu degetul! Ei să ia bani, dar să nu mă facă prost".
Hoandră: E o acțiune concertată
Chestionați de moderatorul Robert Turcescu dacă chestiunea cu ortodoxia îi încurcă, Tavi Hoandră a făcut o legătură și cu direcțiile care vin de la Bruxelles. „Ursula, fata asta de la Bruxelles, a început cu Crăciunul. E o acțiune concertată. Lor le scapă o grămadă de acțiuni la care noi ortodocșii îi încurcăm.
Sociologul Mirel Palada a remarcat că genul de intelectuali ca Mungiu, Gabriel Liiceanu sau Cristian Pîrvulescu au un lucru în comun. „La ei e o stare de spirit, cred că ceilalți trebuie rași de pe fața pământului. E o chestiune de principii (n.r. - în disprețul față de oamenii simpli), e o suveranitate a ideii academice", a punctat sociologul.