Evenimentul Zilei > EVZ Play > Exclusiv. Rotativa la guvernare, sub semn de întrebare. Cristoiu: „Miniștrii PSD se simt bine cu Ciucă.” Video
VIDEO

Exclusiv. Rotativa la guvernare, sub semn de întrebare. Cristoiu: „Miniștrii PSD se simt bine cu Ciucă.” Video

Nu au trecut nici 9 luni de la acordul PNL-PSD și deja se naște o problemă care pune în pericol coaliția. Cel mai important punct al înțelegerii care a parafat marea alianță de la guvernare este rotația premierului. Anul viitor, Nicolae Ciucă ar trebui să-i predea mandatul lui Marcel Ciolacu, însă deja există o voce liberală care contestă acest lucru. Și nu e orice voce, în opinia jurnalistului Ion Cristoiu, care susține că deputatul Alexandru Muraru a transmis un mesaj venit de mai sus.

„Când zice el, vorbește Iohannis. El lansează baloanele. E nevoie de test. Vor să vadă… E foarte important contextul, pentru că nu a zis-o la o bere.”, a comentat Ion Cristoiu în cadrul podcastului EVZ Capital „Cristache & Cristoiu”

„A schimba un premier cu un an înainte de alegeri în plin conflict la marginea granițelor României nu cred că ar fi un semnal bun.”, a declarat deputatul Alexandru Muraru, șeful PNL Iași.

„Ne spune două lucruri aici, domnul Muraru: că războiul mai durează și la anul. Ceea ce… de unde știți domnule Muraru? În mai-iunie, ar trebuie să vină domnul Ciolacu, doar că a zis domnul Muraru să se pregătească de pe-acum să nu mai vină, că rămânem noi, că e război, e complicat și domnul Ciucă e foarte bun.”, a adăugat jurnalistul Ionuț Cristache.

Declarația deputatului liberal a strecurat și un fitil care ar putea să aprindă discuțiile în Partidul Social Democrat.

„Cred că PSD ar accepta acest lucru și pentru a evita o luptă pentru putere în interiorul partidului, dacă s-ar deschide o competiție privind persoana care va ocupa funcția de premier. Pentru că rotativa presupune ca postul de premier să revină PSD, nu se spune că revine automat președintelui partidului.”, a mai spus Alexandru Muraru.

„PSD nu va măcăi deoarece toți miniștrii PSD se simt foarte bine cu Ciucă. Dar nu vrea să vină Ciolacu, n-ați înțeles? Păi dacă vine, are probleme…”, a concluzionat jurnalistul Ion Cristoiu.

Urmăriți întreaga ediție a podcastului „Cristache & Cristoiu” pe canalul de Youtube EVZ Capital.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa [email protected]