EXCLUSIV: Rareș Bogdan îl acuză pe Florin Cîțu că apără băncile

EXCLUSIV: Rareș Bogdan îl acuză pe Florin Cîțu că apără băncile

Scandalul din interiorul PNL provocat de proiectul coaliției de amânare a ratelor este tranșat de liderul liberal Rareș Bogdan, care îi reamintește colegului său de partid Florin Cîțu că nu e străin de măsurile economice luate în coaliție.

Amânarea ratelor a fost pentru prima oară pusă în practică de către Guvernul Orban cu ministrul de Finanțe, Cîțu. De asemenea, domnul Florin Cîțu știe foarte bine că povara trecerii prin momente dificile nu trebuie să aparțină doar cetățeanului și companiilor românești. Trebuie să aparțină și corporațiilor, și sistemului bancar. În cazul băncilor nici măcar nu le scade profitul.”, a declarat Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, în cadrul podcastului EVZ-Capital „România lui Cristache.

„Să depășească șocul pierderii Guvernului și șefiei PNL”

„Eu cred că Florin, de foarte multe ori, nu înțelege că ceea ce face el este radical.”, a mai adăugat europarlamentarul PNL, care îl acuză pe fostul premier că poartă prea mult grija băncilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Genul ăsta de poziționări, în care apără băncile, apără sistemul bancar, dar nu spune că băncile din România nu câștigă... Ați spus-o dumneavoastră. Cifrele băncilor din România sunt cele mai mari din Europa. De asta nu va pleca nimeni din România.”, a adăugat Rareș Bogdan.

„PNL a crescut de la 13-14%  la 24,5%”

Izolarea lui Florin Cîțu în cadrul partidului devine tot mai evidentă. Acesta a lipsit până și de la aniversarea a 147 de ani de la înființarea PNL, motivul oficial fiind o deplasare în Finlanda. Întrebat de jurnalistul Ionuț Cristache dacă liderii PNL au de gând să-l mențină pe Florin Cîțu la șefia Senatului, Rareș Bogdan a confirmat acest lucru, însă îi atrage atenția fostului său președinte că trebuie să depășească șocul în care se află.

„Când nu mai ești nici premier și la câteva luni de zile nu mai ești nici președintele partidului... Adică eu îl înțeleg uman. Cred că îi trebuie o perioadă să o depășească, pentru că șocul pierderii celor două poziții poate să destabileze orice om.”, a ținut să precizeze Rareș Bogdan.

Europarlamentarul liberal consideră că înlocuirea lui Florin Cîțu cu Nicolae Ciucă la șefia partidului aproape că a dublat procentele PNL și susține că premierul s-ar bucura de un procent de încredere de 33%, ceea ce înseamnă că popularitatea lui Nicolae Ciucă o depășește pe cea a partidului pe care-l conduce.