Exclusiv. Ochelarii Apple, următorul pas către supremația Inteligenței Artificiale! Bogdan Comaroni: Lumea se îndreaptă către comunismul digital

Exclusiv. Ochelarii Apple, următorul pas către supremația Inteligenței Artificiale! Bogdan Comaroni: Lumea se îndreaptă către comunismul digital

Apple a lansat prima sa pereche de ochelari inteligenți, ochelarii pentru realitatea virtuală. Potrivit companiei, aceștia vor revoluționa modul în care lucrăm, ne jucăm și interacționăm cu aplicațiile, urmând să înlocuiască multe dispozitive electronice și casnice. Robert Turcescu și invitații săi în podcastul HAI România, jurnaliștii Octavian Hoandră și Bogdan Comaroni, au comentat limitele Inteligenței artificiale odată cu lansarea ochelarilor revoluționari.

Moderatorul podcastului HAI România, Robert Turcescu, și-a provocat invitații, Octavian Hoandră și Bogdan Comaroni, să puncteze până unde merg limitele Inteligenței Artificiale odată cu lansarea pe piață a ochelarilor super inteligenți de la Apple.

Ochelarii smart transformă individul în avatar

În viziunea jurnalistului de investigații Bogdan Comaroni, apariția noilor ochelari Apple continuă campania de digitalizare a omului și de transformare a acestuia într-un avatar. „Cea mai mare supraveghere care se face acum, că nu mai trebuie să-ți pună Securitatea microfoane, e cu Inteligențele artificiale. Îți fac un profil din ascultarea pe care o au pe la laptop, din microfoanele telefoanelor (…) Vom deveni avataruri. În lumile virtuale nu mai ai nevoie de suflet. Ei se îndreaptă către comunismul digital".

Momentan ochelarii Apple sunt destul de greoi și foarte scumpi, 3.500 de dolari, dar vor ajunge cu timpul la un preț popular, ceea ce le va facilita popularitatea la scară largă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În 5-6 ani vor fi niște ochelari ușori cu autonomie cel puțin cât are un smart phone. Practic foarte multă lume va fi prinsă și va sta în acest Metavers și se va izola. Înainte de Metavers, prin monezile digitale se cumpărau deja spații, proprietăți, chiar iahturi. S-au plătit jumătate de milion în monezi digitale pe un iaht din Metavers. În timp ce noi vorbim lucrează ingineri de sistem și populează acest Metavers. Ni se spune că vom ajunge să trăim și să ne întâlnim acolo. Dacă vrei să mergi la un meci de fotbal sau la un concert, iei ochelarii și ai senzația fizică mare că ești acolo. Messi va juca din sufrageria lui și ne vom întâlni toți pe un teren de fotbal virtual.

Promisiunea nemuririi în Metavers

E o lume care are promisiuni nu numai virtuale, ci e întâlnirea omului cu mașina. Visul absolut globalist este că omul își va putea broda conștiința pe Internet, în servere, în cloud-uri. Atunci nemurirea va fi atinsă pentru că moartea va fi doar ceva fizic, dar nu a userului. Este promisiunea diabolică a vieții după fizic ca user, nu a vieții prin suflet. E un fel de confiscare a sufletului către o zonă dominată de inteligențe artificiale care o administrează. Lumea fizică va fi coordonată de inteligențele artificiale, ducând la dispariția politicului", a mai explicat Bogdan Comaroni, citând și un interviu al unui fost inginer Google, părintele IA de la Google. Și-a dat demisia spunând că e absolut îngrozit de ceea ce face IA".

„Devii sclavul unor gadgeturi care te înrobesc, dar eu pot să-mi augmentez singur viața. Există niște rețete pe care ei le predau și se transformă după codurile unora care vor să-i stăpânească. Dar când scot ochelarii nu mai știu dacă sunt ei sau nu. N-aș vrea să trăiesc asta", a comentat la rândul său scriitorul și jurnalistul clujean Octavian Hoandră în studioul EVZ-Capital.

Din oameni devenim useri

În aceeași intervenție, Bogdan Comaroni a explicat procesul elaborat prin care individul tinde să ia chipul și asemănarea dispozitivelor ultra-sofisticate ale Inteligențelor artificiale.

„Ochelarii ăștia sunt în premieră. Apple dă tonul și deja toată presa spune că de când s-a introdus Iphone e prima mare inovație. Exact cum spunea Zuckerberg că o să plonjezi în Metavers. Crizele sociale, foametea, războaiele și tot ce va urma ne vor împinge într-o lume virtuală, și distopia o să apară și din momentul ăsta al tehnologiei. Practic din oameni fizici vom deveni useri, vom deveni avataruri și vom prefera să stăm acolo. Vom prefera să trăim în lumi virtuale.

Noii ochelari ne vor duce în Metavers. Tranziția asta cu care i-am obișnuit pe tineri de stau numai cu ochii în telefon, e o tranziție către ochelarii ăștia. Oamenii vor fi robotizați pe stradă, la asta asistăm. Au plus aplicații, inclusiv dacă treci strada cu mașina și simte microfonul îți bipăie aia să nu intri în stâlp. La cârciumi, în 2-3 ani vor sta oameni cu acești ochelari", a mai observat redactorul-șef Ziuanews.ro în emisiunea de tip podcast care poate fi vizionată AICI.

Zodia Adevărului

Ioan Burdulea a lucrat 16 ani (până în 1989) ca ofițer de contraspionaj Țări socialiste (unitatea anti-KGB) la Securitatea județului Dâmbovița. După 1989 a fost șef Serviciu Apărarea Constituției la Direcția Județeană Dâmbovița a Serviciului Român de Informații.În 2016 a scris cartea de memorii „În slujba adevărului – din amintirile unui ofițer de informații” (reeditată sub titlul „Vânătoarea de spioni” – Editura Evenimentul și Capital – 2022).Este membru al Societății Scriitorilor Târgovișteni și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. În 2017, cartea „În Slujba adevărului” a primit premiul Radu Petrescu al Societății Scriitorilor Târgovișteni.

O istorie “cu cheie” a Securității din 1948 până în 1989 scrisă de un ofițer de contraspionaj.

Volum recomandat de Evenimentul Istoric!

CUMPĂRĂ CARTEA – CLICK AICI