Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Novak pune gaz pe focul pandemiei! Vaccinarea, mână în mână cu birocrația. „Avem în România milioane de Djokovic”. VIDEO
VIDEO

Exclusiv. Novak pune gaz pe focul pandemiei! Vaccinarea, mână în mână cu birocrația. „Avem în România milioane de Djokovic”. VIDEO

Cazul Novak Djokovic a inflamat planeta. Peste noapte campionul sârb a devenit simbolul antivacciniștilor de pretutindeni. Podcastul EVZ Play a discutat modul în care birocrația a avut încă o dată câștig de cauză într-o bătălie simbolică, Djokovic vs. vaccinare.

Scriitorul Mihail Neamțu consideră că sportivul simbol Novak Djokovic (e numărul 1 în tenisul masculin) reprezintă tocmai genul de erou pe care omenirea îl aștepta.

Neamțu: Hârtiile sunt o tulburare a lumii contemporane

„Umanitatea avea nevoie de un erou. Birocrații l-au tratat execrabil. Hârtiile sunt o tulburare a lumii contemporane. Suntem îndrăgostiți teribil de hârțogăraie. (…) Totuși statul de drept mai funcționează. La Australian Open civilitatea va fi testată”, a atras atenția invitatul. Neamțu a deplâns însă lipsa de solidaritate a breslei sportive cu tenismenul aflat în fruntea clasamentului mondial masculin.

Vosganian: Cu Djokovic teroarea a căpătat nume

Pe de altă parte, scriitorul și economistul Varujan Vosganian a identificat o motivație politică în frenezia cu care atâta lume a luat partea sportivului la nivel global. „Unele măsuri frizează absurdul pentru a promova vaccinarea. A fost un conflict la vârf dintre o personalitate sportivă și sistemul cel mai absurd”.

Curea: Românii reacționează emoțional, nu cerebral în cazurile grave

În opinia jurnalistului Mirel Curea, în cazul protestului de la Sibiu, românii au reacționat ca întotdeauna mai mult emoțional. La Sibiu, susținătorii sârbului au venit cu cruci anti-vaccin, apoi protestul a devenit un flash mob.

Gică Popescu a fost un caz de manual pentru puterea Binomului

În opinia jurnalistului, nu este prima oară când un mare sportiv are de suferit din cauza convingerilor sale, acesta citând cazul lui Cassius Clay, dar și pe Gică Popescu. Mirel Curea a avut acces la dosarul marelui fotbalist și are convingerea că e vorba de un dosar aranjat de Binom, iar Popescu trebuia să ajungă la închisoare.

Ediția completă a emisiunii poate fi vizionată aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: