După ce Federația Tinerilor din Constanța a anunțat că a depus o plângere penală împotriva ministrului Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, la Direcția Națională Anticorupție (DNA), oficialul Guvernului a reacționat.

În exclusivitate pentru evz.ro, Ionuț Stroe a declarat că această inițiativă i se pare „o copilărie” și că în mandatul său a fost făcut un pas mare în rezolvarea problemei fundațiilor pentru tineret. Miza este una uriașă: gestionarea fostului patrimoniu al Uniunii Tineretului Comunist (UTC) pentru care se luptă mai multe fundații.

Practic, așa cum a declarat, în exclusivitate pentru evz.ro, președintele Federației Tinerilor din Constanța, George Farauanu, plângerea penală a fost depusă după ce Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) a prelungit termenul pentru dezbaterea publică, inițiată pe 13 martie, a proiectului regulamentului de aplicare a legii 146/2002, privitoare la fundațiile pentru tineret, care au preluat patrimoniul UTC. Acest regulament, susțin cei de la Federația Tinerilor din Constanța, ar urma să asigure aplicarea legii prin instituirea unui control puternic din partea statului asupra activităților acestor fundații și trebuia pus în aplicare, după dezbaterea publică.

Numai că, pe data de 30 aprilie 2020, atunci când expira termenul consultării publice, MTS a anunțat prelungirea cu 60 de zile a procesului, motivând starea de urgență impusă de pandemia de COVID-19, dar și a necesității organizării unei dezbateri publice.

Plângerea penală a fost depusă la mijlocul lunii mai deși, la începutul lunii, Federația Tinerilor din Constanța lăuda inițiativa ministrului Stroe, într-un comunicat public.

L-am întrebat pe George Farauanu de ce această schimbare, bruscă, de macaz…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE