Exclusiv. Mărturii din umbra lui Adrian Năstase! Anca Alexandrescu: „A fost victima propriilor decizii” - Video

Exclusiv. Mărturii din umbra lui Adrian Năstase! Anca Alexandrescu: „A fost victima propriilor decizii” - Video

Între 2000 și 2004, frâiele României erau ținute de premierul Adrian Năstase, în timp ce Ion Iliescu părea să ocupe, mai degrabă, o funcție onorifică la Cotroceni, bucurându-se de un mandat liniștit, fără tulburări. După ce a pierdut alegerile prezidențiale din 2004, fostul premier a fost debarcat și de la șefia PSD, în urma „Nopții cuțitelor lungi”, iar în 2006 era pus sub acuzare. Anca Alexandrescu făcea parte din staff-ul de comunicare al lui Adrian Năstase și a povestit la podcastul România lui Cristache detaliile neștiute ale declinului fostului prim-ministru.

„A fost victima propriilor decizii. Ca și toți ceilalți. Ca și Dragnea, ca și Ponta, toți au fost victimele propriilor decizii, pentru că la un moment dat, când stai la masă cu ei și crezi că ai o anumită protecție. (...) Năstase a rămas atunci președinte la Camera Deputaților, o perioadă, după care l-au dat jos și de la Camera Deputaților, era previzibil că se va întâmpla lucrul ăsta, pentru că știi, în momentul în care pierzi puterea la partid, vine în lanț... Mie mi se pare că nu a înțeles nici astăzi ce s-a întâmplat acolo, pentru că au fost niște momente, el a avut niște semnale că se va întâmpla lucrul ăsta. Foarte multă lume i-a spus. Și eu, și alții. Dar a fost trădat de oamenii apropiați.”, consideră Anca Alexandrescu.

A fost sau n-a fost tentativă de suicid?

După 6 ani de la acest moment, într-o seară de iunie, un breaking news anunța faptul că Adrian Năstase s-a împușcat.

„Eu lucram cu Ponta atunci. Cred că eram secretar de stat, deja, la cancelaria primului-ministru, mă ocupam de comunicare, am văzut la televizor știrea la Antena 3 în direct, i-am dat mesaj lui Victor și l-am întrebat dacă îmi permite să mă duc la spital. (...) M-am dus la spital, am fost acolo în fiecare zi, cât a stat 2 sau 3 zile. (...) Nu m-am așteptat, sincer. Eu îl vedeam pe Năstase un tip puternic. Mulți au spus atunci că a dramatizat... Eu cred că nu a putut să accepte ce i s-a întâmplat atunci. Știu că de informat l-a informat Rus (n.r. Ioan Rus, ministrul de Interne), înainte să vină să-l ia de-acasă, l-a sunat Rus și i-a spus.”, amintește fosta apropiată a lui Adrian Năstase.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prietenia la „cătușe” se cunoaște

„Până într-o zi, când am avut o privatizare... Și la una din emisiuni, colegii mei au folosit niște imagini cu el în cătușe. Și în momentul ăla mi-a dat mesaj să-mi spună cum mi-am permis să aleg cadrele alea. S-a mai întâmplat încă o dată o chestie de genul ăsta. După care mi-a spus o serie de răutăți personale. Este un tip foate orgolios. Eu în locul lui, pe povestea cu Petromul, ar trebui să tacă din gură.”, i-a transmis Anca Alexandrescu fostului ei șef.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro