EXCLUSIV EVZ. Mihai Răzvan Ungureanu intră direct pe primul loc în topul încrederii românilor, cu 29%

EXCLUSIV EVZ. Mihai Răzvan Ungureanu intră direct pe primul loc în topul încrederii românilor, cu 29%

"Evenimentul zilei" a intrat în posesia unui sondaj CSOP, potrivit căruia actualul premier Mihai Răzvan Ungureanu a intrat în topul încrederii în politicieni direct pe primul loc. Cercetarea arată că 29% dintre români au ”multă și foarte multă” încredere în șeful Guvernului.

Locul doi a fost adjudecat de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, cotat cu 28%. Liberalul Crin Antonescu, co-președinte al USL și candidat la Președinție din partea acestei formațiuni, este abia al treilea, cu 26%, în timp ce în partenerul său Victor Ponta (PSD) au ”multă și foarte multă încredere” 25% dintre cei intervievați.

În ceea ce privește nivelul de satisfacție față de activitatea lui Ungureanu, 38% s-au declarat ”mulțumiți și foarte mulțumiți”, 32 % au fost ”nemulțumiți și foarte nemulțumiți”, în timp ce 30% nu au știut ce să răspundă sau au refuzat să o facă.

Pe de altă parte, se remarcă faptul că, imediat după ce Mihai Răzvan Ungureanu a fost desemnat premier de către președintele Traian Băsescu, iar PDL a luat decizia înlocuirii tuturor miniștrilor, proporția celor care cred că România se îndreaptă într-o direcție greșită a scăzut până la 74%. Greva parlamentară a USL. Majoritatea românilor crede că e un lucru rău pentru țară Doar 23% dintre români consideră că greva parlamentară a PSD și PNL este un lucru bun pentru țară în situația actuală, arată sondajul CSOP. În același timp, 60% dintre români consideră că greva USL este un lucru rău pentru sitauțaia actuală în care se află România. Intenția de vot pentru partide Cercetarea sociologică realizată în perioada 16-17 februarie 2012 arată că în cursul lunilor ianuarie și februarie alianța partidelor de opoziție, USL,  s-a menținut la nivelul de 47-48% în privința intențiilor de vot. Dacă duminica viitoare ar fi alegeri, PDL ar obține un scor de 20%, arată același sondaj CSOP. Față de perioada 24-25 ianuarie 2012, scorul PDL este mai mare cu 4% arată sondajul CSOP. Partidul Poporului, condus de Dan Diaconescu, are o intenție de vot de 18%, cu două procente mai puțin față de sfârșitul lunii ianuarie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sondajul CSOP a fost realizat, în perioada 16 – 17 februarie 2012, pe un eşantion de 725 de persoane, reprezentativ pentru populaţia României în vârstă de 18 ani şi peste din gospodării cu telefon fix sau mobil, selecţionaţi aleator. Eroarea de reprezentativitate este de +/- 3,6% cu o probabilitate de 0,95.

Rămâi pe www.evz.ro pentru alte informaţii incendiare care vor bulversa clasa politică.  CITIŢI ŞI:

  • 60% dintre români: greva parlamentară a USL, un lucru RĂU pentru țară
  • EXCLUSIV. Intenţia de vot pentru partide. Ce scoruri au USL, PDL şi Partidul Poporului lui Dan Diaconescu