Exclusiv EvZ! Răspunsul lui Mitulețu-Buică, după ce Cataramă a spus că îl dă în judecată

Exclusiv EvZ! Răspunsul lui Mitulețu-Buică, după ce Cataramă a spus că îl dă în judecată

Președintele Autorității Electorale Permanente, Florin Mitulețu-Buică, a declarat în exclusivitate pentru „Evenimentul zilei” că acțiunea prezidențiabilului Dreptei Liberale de a-l da în judecată este una nejustificată.

Mitulețu-Buică susține că tot ce a întreprins în privința sesizării unor nereguli referitoare la anumite candidaturi, la alegerile prezidențiale, a fost în calitate de președinte AEP, instituție subordonată Biroului Electoral Central, ci nu ca persoană fizică.

„Domnul Cataramă poate să dea Biroul Electoral Central în judecată, că eu nu lucrez în BEC ca persoană fizică, ci ca președinte al AEP, iar comunicatul Biroului este foarte clar. BEC a decis să sesizeze Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, nu eu personal”, a declarat, pentru „EvZ”, șeful AEP.

În ceea ce privește dorința lui Viorel Cataramă de a-l da în judecată pe Mitulețu-Buică, pentru declarațiile publice care i-ar fi cauzat „grave prejudicii în campania electorală”, președintele AEP afirmă că la fel ca în cazul deciziei invalidării candidaturii prezidențiabilului „Dreptei liberale” sau la fel ca și sesizarea adresată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, tot ce a spus în spațiul public a fost doar dintr-o poziție instituțională.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele AEP ne-a mai declarat că se va apăra în instanță printr-un avocat care să reprezinte BEC ca persoană juridică, deoarece nu este responsabil pentru nicio acțiune, în mod personal. Mitulețu-Buică apreciază acțiunea lui Cataramă de a-l da în judecată ca fiind o mișcare de campanie electorală.

„Am hotărât: Să înaintez o plângere penală împotriva BEC pentru nerespectarea unei hotărâri definitive, abuz în serviciu și inducerea în eroare organelor judiciare. Să îl acționez în judecată pe dl. Florin Buică, președinte AEP, pentru declarațiile publice prin care mi-a cauzat grave prejudicii în campania electorală. Sesizarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), având în vedere evidența discriminare la care sunt supus de catre instituții ale statului român. Totodată, am cerut o întrevedere în această săptămâna cu conducerea BEC, pentru discutarea și clarificarea acestei situații”, a declarat Viorel Cataramă, într-un comunicat de presă.