EXCLUSIV EVZ. Ordin în PSD: Atacați-o pe Udrea. VEZI ce "poezie" vor să recite social-democrații presei

EXCLUSIV EVZ. Ordin în PSD: Atacați-o pe Udrea. VEZI ce "poezie" vor să recite social-democrații presei

Atacaţi pe filiera Elena Udrea pentru a lovi în PDL şi noul cabinet Ungureanu. Acesta este mesajul principal pe care PSD-iștii trebuie să-l rostogolească astăzi pe la televiziuni, radiouri şi alte instituții de presă. Potrivit unor surse politice, mesajele cu temele zilei sunt opera consultantului PSD, Dan Sultănescu. Social-democraţilor li se recomandă să bată monedă pe bătălia de putere din PDL, a cărei victimă a căzut şi Udrea, şi pe imaginea de “valeţii valeţilor" pe care noii miniştri nominalizaţi ar avea-o, tocmai pentru a discredita credibilitatea noului executiv şi a induce ideea anticipatelor ca singura soluţie viabilă.

Vă prezentăm mai jos principalele mesaje preparate în laboratoarele consultanţilor PSD, pe care pesediştii ar trebui să facă impovizaţie în faţa presei:

  • Acest Guvern este formula aleasă de Traian Băsescu pentru a menţine PDL la guvernare.
  • Lista de miniştrii propusă de PDL este rezultatul bătăliei din partid. Pentru ca Elena Udrea să nu pară înfrântă, au fost daţi toţi ceilalţi miniştri.
  • Cei scoşi acum în faţă nu sunt valeţii baronilor, ci valeţii valeţilor baronilor, executanţi fideli ai celor schimbaţi.
  • Mai mult, sunt oameni cu probleme serioase nu doar de imagine ci şi de moralitate.
  • Este bine ca tinerilor să li se dea o şansă să se afirme. Problema este că întotdeauna sunt "tinerii care trebuie", adică, sunt cei care au executat doar ce li s-a cerut şi care vor face în continuare acelaşi lucru. Baronii din PDL s-au retras în spatele servanţilor.
  • Stabilitatea de care vorbeşte actuala putere nu poate fi obţinută decât prin recredibilizarea instituţiilor. Această recredibilizare nu poate veni decât din partea oamenilor, prin votul acestora.
  • Cu un Guvern fără legitimitate nu se poate ajunge în final decât tot la blocaj. Inclusiv aparatul de lucru al statului este pus într-o dilemă, pentru că direcţia acţiunilor sale îi este dictată de oameni fără legitimitate publică.
  • Soluţia alegerilor anticipate şi/sau a Guvernului de tehnocraţi a fost aleasă peste tot în Europa, în situaţii asemănătoare cu cea din România sau chiar mai puţin grave.