EXCLUSIV EVZ. Concediaţii pot face afaceri cu RADET şi iau 17.000 de euro. Cei care rămân primesc acţiuni. Aşa se vrea privatizarea Regiei

EXCLUSIV EVZ. Concediaţii pot face afaceri cu RADET şi iau 17.000 de euro. Cei care rămân primesc acţiuni. Aşa se vrea privatizarea Regiei

Între opt şi 40 de salarii compensatorii şi acţiuni la RADET pentru cei care rămân. Aşa se vrea reorganizarea Regiei, potrivit unor surse din cadrul Municipalităţii. Sindicatele au fost deja deacord, iar acum se caută investitori ca să se pună în aplicare acest plan.

Doar 2.000 de angajaţi vor mai rămâne la Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti, dacă autorităţile vor găsi un investitor pentru privatizarea instituţiei. Restul vor fi disponibilizaţi. "Se vor acorda pachete compensatorii care vor cuprinde între opt şi 40 de salarii, în funcţie de vechimea fiecărui angajat", au explicat surse din Primăria Capitalei pentru EVZ.

Dacă planul va fi pus în aplicare, un angajat ar putea primii între 14.940 de lei şi 74.800 de lei, adică aproape valoarea unei garsoniere confort III sau II, având în vedere că un salariu mediu dse la RADET este de 1.870 de lei.

Foştii angajaţi se pot privatiza şi pot face afaceri cu RADET-ul

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus, cei care vor fi concediaţi îşi vor putea înfiinţa o firm,ă şi vor avea drept de preemţiune atunci când vine vorba ca Regie să încheie contracte de servicii, au mai explicat, pentru EVZ, surse din cadrul Primăriei Capitalei. Potrivit unor angajaţi din Regie, sindicatele au bătut deja palma cu mai marii Capitalei şi acum se aşteaptă doar un investitor care să pună în aplicare toate aceste prevederi. Motivul: totul se va face pe banii privatului.

"S-au găsit deja investitori interesaţi de preluarea managementului. Se va redactat caietul de sarcini şi se va lansa licitaţia. Vom vedea cine se încsrie şi cine va fi capabil să pună în aplicare acest plan", a explicat, pentru EVZ, viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu.

10% din acţiunile Regiei, administrate de sindicate În ceea ce priveşte cei aproximativ 2.000 de angajaţi, cât vor rămâne în comapnie, aceştia vor primi 10% din acţiunile Regiei, care vor fi administrate de sindicalişti, dar şi 10% din fondul social al acesteia. Banii vor putea fi folosiţi pentru rezolvarea problemelor sociale.

Primarul general al Capitalei,Sorin Oprescu, a explicat, în repetate rânduri,  că cele două instituţii ar trebui reorganizate şi nu alimentate cu bani. "Nu putem pompa bani încontinuu în aceste regii, pe care le-am numit şi o să le numesc în continuare găuri negre, fără să impunem anumite condiţii de eficienţă. De ani de zile aceste regii înghit resurse publice incomensurabile. Banca Mondială a arătat că RADET este o companie întrată de facto în faliment. Îi întreb pe consilierii municipali dacă şi-ar depune banii într-o bancă despre care ar ştii că este falimentară? RATB trebuia transformată de mult în societate comercială. Consilierii generali întârzie să facă acest lucru aşa cum se opun şi restructurării RADET", a declarat, recent, Oprescu Citiţi şi:

  • Şeful RADET: "Nu ştiu cât de bune sunt repartitoarele. În blocul care nu are tot repartitoare, nu ştiu cum calculează factura"
  • S-a majorat preţul la căldură, vor creşte şi debranşările
  • Avantajele şi dezavantajele "marii contorizări" a României
  • Creşte preţul gigacaloriei. Bucureştenii vor plăti mai mult la căldură, iar facturile vor putea fi achitate şi în tranşe