Editura Evenimentul si Capital

COLONELUL CU BASMA și-a făcut legitimație „semnată” de ȘEFUL ARMATEI ROMÂNE. Iată cum arată CEL MAI CĂUTAT ESCROC din România

14-08/14-escrocul-cu-basma-gabriel-tanase-465x390
Autor: | | 4 Comentarii | 5837 Vizualizari

De vreo șapte ani, un escroc umblă liber prin târgurile și orașele țării, în căutarea unor victime pe care le lasă fără bani și bunuri. Mihai Gabriel Tănase, un buzoian de 44 de ani, este unul dintre cei mai ciudați țepari din România.

Cu un tupeu fantastic, el s-a îmbrăcat în femeie ca să îi fure pensia unei bătrâne, și-a făcut legitimații de ofițer al Armatei Române, s-a înscris în Liga Navală și în Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere (ANCMRR), s-a dat drept doctor și fost deținut politic „maltratat sexual”.

Astfel, el a reușit să păcălească zeci de români naivi cărora le-a făcut ba legitimații de veterani, ba de handicap, ori le-a luat banii spunându-le că îi asigură la Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești (C.A.S.A.O.P.S.N.A.J.).

Mihai Gabriel Tănase are 44 de ani. Și-a făcut legitimații false de colonel, deținut politic și de doctor cu care a înșelat oameni din mai multe județe. Le întocmea acte false de handicap și de veterani. Umbla din sat în sat și îi mințea pe localnici că îi poate înscrie la Casa de Asigurări a Armatei. S-a îmbrăcat în femeie ca să îi poată lua pensia unei bătrâne

„Doamna Tănasă, medic oftamolog, mutilată sexual”

Șireteniile la care a apelat Gabriel Tănase au ieșit la iveală în anul 2012, atunci când a fost prins, în Gara de Nord, de către polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi (SRPT) București. De la oamenii legii am aflat că au fost găsite asupra lui Tănase mai multe legitimații falsificate cu numele de „Tănasă”, chitanțe, documente sau ștampile ale unor instituții precum Institutul Medico-Militar. Pe una din legitimații, Tănase apare ca fiind „de sex femeiesc”, se numește Mihaela- Gabriela Tănasă și e „posesoare a Legii 118/1992”. Legea în cauză este pentru aderarea Romaniei la Convenția asupra substanțelor psihotrope și la Convenția contra traficului ilicit de stupefiante și substanțe psihotrope. Legea care acordă drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatură, așa cum pretinde „colonelul cu basma”, este Legea 118/1990. Cert este că în fotografia de pe legitimația de „fost deținut politic”, Tănase apare cu o basma pe cap, îmbrăcat în uniformă de colonel MApN.

Pe legitimația falsificată, cu sigla MApN, scrie că Mihaela Tănasă este medic oftamolog care a fost „arestată pe motive de conștiință, maltratată și mutilată fizic, sexual, vocal și facial”. Cu un tupeu de neimaginat, „Doamna Tănasă” a trecut pe această „legitimație”, datată cu anul 2009, numele regretetului Ticu Dumitrescu, ca președinte, deși acesta era decedat de un an. În plus, actul fals e „vizat” de viceamiralul Gheorghe Marin, din parte Statului Major al Forțelor Navale, deși, în 2009, acesta era șeful Statului Major General al Armatei Române.

Legitimație falsă de plutonier-major

Când a fost „săltat” de polițiști, Tănase se dădea drept veteran de război și căuta clienți să îi transporte cu trenul „mai ieftin”. Asupra lui s-au găsit 4.000 de lei. A fost întocmit un dosar penal pentru fals, uz de fals, înșelăciune și uzurparea de calități oficiale. Cercetările ulterioare ale polițiștilor de la Transporturi au condus la descoperirea uluitoarei „aventuri” a „escrocului cu basma”. Așa s-a aflat că a păcălit oameni din mai multe zone. Au fost identificate victime în județele Iași, Vaslui și Timiș. „Acționa, în special, în județele din Moldova”, ne-a explicat subcomisar Sorin Marinescu, din cadrul SRPT București. Până acum, polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale al SRPT au reușit să adune probe pentru șase cazuri.

În județul Iași, oamenii legii au descoperit două femei și un bărbat care au plătit bani pentru legitimații de handicap și de văduvă de război. Pe una dintre femei, Tănase a „înaintat-o în grad” și a scris pe legitimația falsificată că este plutonier-major, asistent medical. Alții au fost „diagnosticați” de „doctorul Tănasă” cu schizofrenie paranoidă și dizabilitate mintală. În schimbul sumelor cerute, între 100 și 600 de lei, Tănase dădea și chitanțe pe care scria că a încasat bani în numele MApN.

Infractorul a „fabricat” o scrisoare de la Spitalul Socola ca să îi păcălească pe polițiști

Din documentele intrate în posesia „Evenimentului zilei” reiese că Mihai Gabriel Tănase a fost acceptat ca membru al Ligii Navale Române, în anul 2007, cu numele de Tănasă Mihai Gabriel. Ulterior, el a obținut statutul de membru al ANCMRR și a beneficiat de legitimația de „cadru militar” în rezervă. Nu a depus un efort prea mare ca să obțină legitimații de la cele două ONG-uri. De exemplu, comandor (r) Alexandru Istrate, din cadrul Ligii Navale, filiala Brăila, ne-a spus că Tănase „a fost înscris într-un registru și a plătit cotizația cam un an”. Escrocul a declarat că e născut în 1949, și a trecut CNP-ul modificat cu această dată pe legitimația care i-a fost eliberată de Liga Navală. Nu i s-a cerut niciun act de identitate. „A fost exclus după un an. Regretăm că s-a folosit de noi, dar noi primim pe orice doritor care ni se alătură, atât tineri cât și bătrâni”, ne-a spus Istrate.

ULTIMA ORA. Cu cine STA IN CELULA Radu Mazare!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI