Exclusiv. Discursul lui Putin, rezumat în 7 cuvinte: „Merită Ucraina să riscați o catastrofă nucleară?!”

Exclusiv. Discursul lui Putin, rezumat în 7 cuvinte: „Merită Ucraina să riscați o catastrofă nucleară?!”

Invitat în podcastul România lui Cristache, analistul politic Bogdan Teodorescu a decriptat discursul amenințător al lui Vladimir Putin în care a anunțat mobilizarea parțială și a readus în atenție posibilitatea declanșării unui război nuclear.

„În acel moment, experții în comunicare au considerat că Putin a schimbat un pic paradigma războiului și a atras atenția cetățeanului european dispus să susțină efortul ucrainean, că are în față o miză foarte mare: «Merită Ucraina să riscați o catastrofă nucleară?» Au trecut de atunci 6 luni. (...)

La acest moment, Putin revine în prim-planul comunicațional și stabilește din nou agenda. Cei 300 de mii de oameni pe care îi aruncă în luptă, decizia de a relua ipoteza nucleară, motivarea pe care o dă războiului, mesajul pe care-l dă poporului ucrainean. Toate aceste lucruri îl pun pe Putin din nou în fruntea agendei comunicaționale. Lumea se setează după el și întrerupe valul de entuziasm legat de victoriile ucrainene.”, arată analiza profesorului Bogdan Teodorescu.

„Putin va sta mult și bine în Ucraina”

„Acest duș rece poate determina reacții neașteptate în Occident. Un Occident fracturat din punct de vedere comunicațional, o societate ruptă între cei care consideră că prețul pe care-l plătesc și acum pentru susținerea Ucrainei, nu merită. Dar ipoteza victoriei iminente și apropiate reducea vocile acestora și ridica vocile susținătorilor Ucrainei. La acest moment, ipoteza continuării războiului, pentru că 300.000 de oameni înseamnă că Putin va mai sta mult și bine în Ucraina.”, este convins analistul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Războiul propagandei

„Aceste mesaje se bazează pe un corp comun de texte, emis undeva, din care diversele zone de propagandă își iau elemente de comunicare și le duc mai departe. Să fiu bineînțeles, nu afirm că toți cei care sunt împotriva Ucrainei, NATO, Statelor Unite sunt propagandiști ruși. Eu spun doar că o bună parte din aceste texte care se află în spațiul public provin din acea zonă și e hrană pentru oamenii care fac această comunicare. Pentru că e util ca propaganda să fie unitară.”, a mai spus Bogdan Teodorescu.