Exclusiv. Dezvăluiri despre porcii de la Periş şi poluarea din Bucureşti

Exclusiv. Dezvăluiri despre porcii de la Periş şi poluarea din Bucureşti sursa foto. EVZ

Să rememorăm! Pe data de 8 aprilie, miercuri dis de dimineaţă, locuitorii din partea de Nord a Capitalei, dar şi din comunele suburbane din acea zonă, Periş, Corbeanca, Mogoşoaia, au constatat că aerul a devenit, din nou, irespirabil.

Deşi Garda de Mediu Ilfov spune că la Periş a fost vorba despre un incendiu spontan, condiţiile pentru ca el să se producă sunt, practic, inexistente. Oricum, nu Garda de Mediu este abilitată să stabilească pentru anchetă modul cum a izbucnit focul. Ci pompierii. Care nu s-au pronunţat deocamdată. Abia au stins incendiul de câteva ore şi mai au încă porţiuni care trebuie supravegheate, care încă fumegă.

Poliţiştii ilfoveni n-au stat deoparte, de data aceasta. Ei s-au sesizat din oficiu în cazul incendiului şi au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru distrugere din culpă, infracţiuni privind protecţia mediului, a informat Biroul de presă al IPJ Ilfov. Urmărirea penală este supravegheată de către un procuror de la Parchetul Buftea.

Acestea sunt informații oficiale. Dar, din interiorul ministerului Mediului, ne-a venit o poveste pe surse. V-o supunem atenţiei şi dumneavoastră, ca să judecaţi singuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

În minister se preconiza, înainte de nebunia cu coronavirusul, o investiţie de aproximativ 9 milioane de euro în aparatură, inclusiv în drone de supraveghere. Din banii ăştia, erau mai multe ONG-uri şi firme care sperau să-şi tragă partea. Numai că a năvălit virusul.

Poluare nu mai este în Bucureşti, pentru că fabricile au fost închise, iar maşini nu mai circulă aproape deloc. Atunci, este nevoie de o poluare, pentru a justifica investiţia. Şi o aducem din împrejurimi. Informația noastră nu e lipsită nici de suport mediatic. Și o să vedeți de ce.

La câteva ore după ce s-a dat alarma că de la Periș provine poluarea, unui post de televiziune i s-au livrat imagini cu fumul de pe câmp, imagini surprinse de o dronă în zorii zilei (foto), când se îngâna noaptea cu ziua. Ce locuitor al zonei rurale să fi avut neliniștea încât să sară din pijamale și papuci, să-și ia drona și s-o lanseze pe cer?!

Nu ne-a explicat nici ministrul Mediului, Costel Alexe, intrat pe post prin telefon, ca să anunțe că Garda de Mediu a descoperit locul poluării și să-și exprime indignarea.

Surse din interiorul anchetei ne-au informat că s-a ajuns la o concluzie preliminară în privinţa originii incendiului, care nu seamănă deloc cu cea comunicată de Garda de Mediu. Se pare că, totuşi, focul a fost pus. La fel cum s-a întâmplat de curând şi în Dâmboviţa, dar despre care nu s-a prea vorbit.

Bucureștenii nu-l cred pe ministrul Costel Alexe