Exclusiv. De cine ascultă, de fapt, politicienii din dosarul Otopeni. „Alegeri anticipate? Se face, orice se face". Video

Exclusiv. De cine ascultă, de fapt, politicienii din dosarul Otopeni. „Alegeri anticipate? Se face, orice se face". VideoSursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Plutește în aer rotaţia guvernamentală, poate chiar și alegerile anticipate. Nu e de mirare că apar dosarele, interceptările şi numele sonore cărora li se arată pisica. Să fie cuminţi? Să nu emită pretenţii? Să lase pe alţii să facă jocurile? Așa e la noi. Robert Turcescu și invitații săi în podcastul HAI România au pus punctul pe i: cât de mult sunt implicați politicienii nominalizați în interceptările din dosarul de la Otopeni?

În stenogramele interceptărilor operate în dosarul șpăgilor pentru spațiile duty free de la Aeroportul Otopeni sunt vehiculate nume sonore de politicieni: premierul Ciucă, președintele PSD Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc, Felix Rache, vicepreședintele CJ Buzău etc.

Curea: Principalul iepure vânat este Rareș Bogdan

Jurnalistul EVZ Mirel Curea apreciază că numele de politicieni menționate în interceptări este un indiciu că afacerea are mai multe niveluri. Cei interceptați în stenogramele DNA sunt George Ivan, fost şef al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, arestat la domiciliu, şi omul de afaceri Hardan Saadeh, reprezentant al Dnata Catering SA, firmă care administrează spaţiile în care funcţionează restaurantele din Aeroportul Otopeni. Este foarte posibil ca aceștia să se fi lăudat cu influența pe care o au în primul eșalon politic ca să obțină un capital suplimentar în negocierea spațiilor din incinta Otopeni.

„Foarte important pentru public, sunt vehiculate numele multor politicieni. Să-l sunăm pe ăla, dar îl știu eu pe ălălalt. Nu apare nicio chestie de genul mă ocup eu. Dar mulți dintre ăștia se cam tem, e posibil mulți dintre ei să fie băgați cu un telefon, cu aia. Sunt bani foarte mulți, sunt bani gârlă, acolo în cârciumile alea un sandviș e 50 de lei", a subliniat Mirel Curea.

De ce s-a cumințit brusc vicepreședintele PNL

Totuși a completat jurnalistul, este de analizat insistența cu care este menționat numele lui Rareș Bogdan, actual vicepreședinte al liberalilor. „Foarte interesant este că, cu 4 zile înainte să apară documentul, s-a vehiculat intens numele lui Rareș Bogdan. Părerea mea este că aici se vânează mai mulți iepuri. Principalul iepure vânat este Rareș Bogdan. Vânat e mult spus, care trebuie să fie cumințit și s-a și cumințit.

El a avut două declarații care sunt de-o importanță crucială aici. Prima lui declarație a fost: se încearcă să se facă și cu mine ce s-a făcut cu Crin Antonescu și cu Ponta. Adică ce s-a făcut cu ei? Au fost scoși din cursa pentru a deveni președinții României. Înseamnă că Rareș Bogdan știe că au fost niște manopere care i-au tras pe ăștia doi pe tușe. De care el a profitat, dar nu discutăm acum. Deci el se identifică cu viitorul candidat la președinție. Al doilea mesaj e că vreau să rămân europarlamentar. Deci a înțeles mesajul", a mai afirmat Mirel Curea

Mâna nevăzută decide totul

Gazda emisiunii de tip podcast, Robert Turcescu, apreciază că adevăratul regizor este, de fapt, în spatele scenei.

„Dintre toți ăștia de aici, Ciolacu se vrea premier la rotație, Rareș Bogdan pare-se că pretindea șefia PNL, să-și pună un om la PNL București și după șefia PNL, Gridneanu se visa și el prim-ministru și președinte. Dacă m-ar întreba cineva, mâna nevăzută care decide totul a zis: băieți, îi punem pe toți ăștia să tacă, nu se știe cu cine au vorbit și noi putem să facem jocurile așa cum vrem noi.

Dacă avem o opoziție de la vreunul, scoatem o mică interceptare. Așa că niște băieți mari, poate ăia de sus de tot de care vorbea Rareș Bogdan că l-au pus pe Aurescu, sau de tot mai sus, vin și spun: Alegeri anticipate? Se face, orice se face", a conchis Turcescu în cadrul podcastului pe care îl realizează în studioul EVZ-Capital.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro