EXCLUSIV. Cea mai mare slăbiciune a lui Vladimir Putin! Cum ascunde liderul de la Kremlin victimele. E inimaginabil (VIDEO)

EXCLUSIV. Cea mai mare slăbiciune a lui Vladimir Putin! Cum ascunde liderul de la Kremlin victimele. E inimaginabil (VIDEO) Sursa foto: Kremlin

Ucraina este pe punctul de a fi cucerită de Rusia după un atac devastator început pe neașteptate în zorii zilei de joi, 24 februarie. Țarul de la Kremlin conduce războiul cu o mână de fier, strategia sa militară fiind remarcată de mulți analiști militari. Însă Vladimir Putin are și o slăbiciune, un adevărat călcâi al lui Ahile cunoscut doar de anturajul său.

Fostul șef al Serviciului de Informații Externe, Cătălin Harnagea, are o privire în cunoștință de cauză despre războiul neașteptat care a izbucnit în Ucraina. Majoritatea experților militari și analiștilor geopolitici nu anticipau că se va ajunge la un război adevărat, însă liderul de la Kremlin a arătat că cea mai bună strategie militară e întotdeauna să fii imprevizibil. Totuși, îndrăzneala strategiei sale militare are unele fisuri, a explicat invitatul în podcastul EVZ Play de vineri, Cătălin Harnagea.

Harnagea: Putin e sensibil la pierderea militarilor săi. E secret de stat

Acesta a remarcat că țarul de la Kremlin evită să se afle public despre pierderile umane apărute în conflictele în care Rusia a fost implicată în mandatele sale la cârma țării.

Vladimir Putin e sensibil la pierderea de vieți omenești din rândul militarilor săi. De exemplu în conflictul din Georgia. Am văzut ieri niște poze, tuburi imense care aveau în interior incineratoare fiindcă rușii pregăteau pentru ai lor. Familiile celor care au pierit acolo au primit despăgubiri foarte mari cu condiția să fie trecut la secret moartea copilului lor. Toate pierderile de vieți omenești din partea rușilor să nu existe acuzații la adresa lui. E foarte sensibil și preferă să treacă la secret de stat. Sensibilitatea lui este și acum", a explicat fostul șef SIE.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa: Palinchak | Dreamstime.com

În aceeași intervenție în studioul EVZ, fostul director SIE a remarcat că poziția Occidentului a fost mai degrabă discretă în chestiunea războiului din Ucraina. Mesajul politic subliminal al marilor puteri democratice este că Ucraina poate lupta și singură cu Rusia deoarece are o situație militară mult mai bună decât în 2014. Totuși, analiștii sunt de părere că în zona de conflict armat, este evident după toți indicii agreați internațional că Rusia s-a conturat deja ca învingătoare.

Occidentul a reacționat la limita demagogiei. Ucraina încă mai speră la ajutor extern

„A fost o reacție la limita demagogiei, dar nici nu prea aveau ce să facă", a completat istoricul Florian Bichir despre poziția NATO și a Occidentului. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat public că a discutat cu 27 de lideri europeni pe care i-a întrebat dacă țara sa va adera la NATO. Nu a primit un răspuns tranșant, deși majoritatea statelor au condamnat invazia lui Putin. Practic nicio putere nu asumat procesul de mediere internațională a conflictului. Însă președintele Franței, Macron, pare liderul cel mai probabil să conducă potențialele negocieri cu Rusia.

Se va repeta Războiul Rece în secolul 21?

Vineri, după asaltul Kievului, Zelenski a acuzat direct țările occidentale că stau și „privesc de la distanță”, în timp ce Ucraina trebuie să se apere singură.

În aceeași emisiune, geopoliticianul Dan Dungaciu a opinat că după toate aparențele urmează un nou Război Rece, de care România ar putea profita pentru a-și pune în valoare abordarea geostrategică. Totuși, acesta estimează că Rusia nu are cum să ducă un nou război rece cu Occidentul pe termen lung.

Emisiunea completă de vineri poate fi urmărită aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro