Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv! Asasinii omului de afaceri Ioan Crișan sunt din Serbia sau Ucraina, foști militari având legături cu Mafia Italiană
Exclusiv! Asasinii omului de afaceri Ioan Crișan sunt din Serbia sau Ucraina, foști militari având legături cu Mafia Italiană

Exclusiv! Asasinii omului de afaceri Ioan Crișan sunt din Serbia sau Ucraina, foști militari având legături cu Mafia Italiană

Evenimentul Zilei a intrat în posesia unor informații care dau peste cap ipotezele de până acum. În cazul asasinării omului de afaceri Ioan Crișan. Sunt ipoteze de lucru ale anchetatorilor care duc spre o zonă aparent neexplorată de presă.

Asasinatul de la Arad dă bătăi de cap uriașe anchetatorilor. Se iau în calcul toate ipotezele. În mod evident este o operațiune de pedepsire a unei scurgeri de informații puternice. Cineva trebuia să plătească pentru o pagubă foarte mare, fiind totodată un avertisment pentru cei care au dat peste cap o afacere din care se fac bani mulți. Cele mai multe ipoteze ale presei se îndreaptă spre traficul ilegal de țigări, Ioan Crișan fiind bănuit că a colaborat cu Poliția pentru destructurarea unor asemenea rețele ilegale de contrabandă. Este vehiculat numele lui Cosmin Maldin, un cunoscut contrabandist de țigări din Arad.

„Sediul firmei lui Mladin la care polițiștii au descins în 2019 a fost dărâmat. Acolo e șantier acum. Surse suțin că Mladin nu a mai fost văzut de sâmbătă. A dispărut pur și simplu după ce a avut loc atentatul. Foarte important este că acest Cosmin Mladin este patronul firmei de transport căruia îi aparține TIR-ul cu țigări de contrabandă oprit de către Poliție, înainte de acest atentat.

Foarte important, TIR-ul cu țigări este oprit, șoferul fuge. Este prins în această seară. Primește 30 de zile, dar șeful său, Cosmin Mladin este cel care a dispărut de sâmbătă dimineață. Asta nu înseamnă neapărat că este implicat în atentat. Asta poate să însemne multe. Poate să însemne inclusiv faptul că a primit un mesaj. A primit un mesaj el sau a dat un mesaj (…) În 2019, în Arad au mai sărit în aer trei mașini. Nu cu explozibil, ci li s-a dat foc. Adjunctul șefului Poliției, un judecător și un domn bine, despre care se spune că avea legătură cu traficul de țigări. Mașinile lor sunt pur și simplu incendiate și la momentul respectiv, sigur că a fost o știre de presă”, a dezvăluit Mihai Gâdea, aseară la Antena 3.

Un iepure speriat, fugit din calea anchetei

Cornel Maldin o fi important, dar este greu de presupus că a putut el comanda asasinatul. Din traficul de țigări se fac bani frumoși, Mladin se lăuda că a făcut 3 milioane de euro într-an, dar nu prea se comandă asasinate pentru capturarea unui TIR cu țigări. O parte a presei merge în continuare pe această ipoteză. Numai că, potrivit informațiilor noastre, o altă direcție a investigației vizează traficul cu droguri.

Pe 20 mai 2012 DIICOT a anunțat că a făcut cea mai mare captură de droguri. Peste 1,5 tone de droguri au fost capturate în Portul Constanța. Valoarea capturii a fost uriașă de peste 45 de milioane de euro. O operațiune cu conexiuni la nivel european, în care erau implicate multe persoane.

Comunicatul DIICOT din 20 mai 2021:

În cauză s-a reținut faptul că, pe teritoriul României, a acționat o rețea infracțională, formată din cetățeni români și străini, specializată în transportul unor importante cantități de droguri de mare risc (heroină) către țări din vestul Europei, drogurile fiind disimulate în containere în care erau transportate diverse materiale de construcții sau alte bunuri.
La data de 10.05.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO au efectuat o percheziție a unor containere aflate în Portul Constanța, în urma căreia s-a reușit efectuarea unei capturi istorice de heroină, în România, respectiv 1.452 de kilograme, care au fost transportate, disimulate într-un container cu materiale de construcții, pe ruta Iran-România, cu destinația finală țările din vestul Europei. Este a doua cea mai mare captură de heroină din Uniunea Europeană, din ultimii ani.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul autorităților judiciare din Ungaria, Austria, Germania, Regatul Țărilor de Jos, Slovacia, Slovenia, Republica Cehă și Franța.

Acum venim la esența problemei:

Cine a pus bomba?

Sunt indicii clare că a fost opera unui profesionist, un om cu pregătire militară care știa să manevreze explozivul TNT. Care putea să coinstruiască un dispozitiv de declanșare la comandă, prin apel telefonic, care știa cum să-l plaseze în așa fel încât să nu dea nici o șansă victimei, dar în același timp să fie vizibil. În așa fel încât să nu existe victime colaterale, ceea ce-l face să nu fie atac de tip terorist, să coordoneze explozia cu momentul în care nimeni nu este în jurul mașinii.

 „E drept că sunt foarte multe întrebări fără răspuns şi da, se confirmă acea informaţie, potrivit căreia există un cerc foarte restrâns de suspecţi şi anchetatorii ştiu cu exactitate ce s-a întâmplat acolo în momentul de faţă, numai că se încearcă să se ajungă la capul reţelei, acel individ care a comandat acest  asasinat (…) Am reuşit să aflăm astăzi şi faptul că s-a folosit acele substanţe explozive şi anume acel TNT, iar din datele pe care le deţin nu vorbim de un amator, ci vorbim de un profesionist care a amplasat acel dispozitiv exploziv într-un timp extrem de scurt, 1 minut. Foarte multe date arată că s-ar fi întâmplat în parcarea din faţa apartamentului său”, a transmis Roxana Ciucă, reporter Antena 3.

Din datele Evenimentului Zilei, obținute în mod exclusiv din surse polițienești, suspecții sunt din Serbia sau Ucraina, așa cum spuneam, foști militari. Cei care au comandat asasinatul au legătură cu Mafia Italiană, traficul de droguri dinspre Siria și Turcia folosind România ca și țară de tranzit. Spre Occidentul bogat, via Serbia și Albania.

Ce spuneam ieri…

Ioan Crișan își desfășura o parte a afacerilor la granița cu Ungaria

„În același timp, este și consilier local în comuna unde Crișan avea ferma de somn african și unde își ținea camioanele folosite pentru transport – inclusiv în afara țării. Localitatea este situată la granița cu Ungaria, iar ferma este într-o zona izolată. În jur are doar terenuri agricole. Posibilele legături ale lui Crișan cu rețelele de traficanți sunt verificate în continuare. Camioanele lui ajungeau în țări din Europa de Est – cel mai des Bulgaria și Ucraina”.

Deci ne îndreptăm spre una din posibilele explicații: Ioan Crișan era implicat într-o operațiune cu bani foarte mulți, el ocupându-se de partea de logistică. O ipoteză, nu o realitate, care pune cap la cap toate informațiile și legăturile logice pe care le-am putut face.

P.S. Colegii din presă care vor folosi aceste informații sunt rugați să citeze Evenimentul Zilei. Nu de alta, dar munca tuturor merită apreciată. Mai ales că este pe gratis…

Cei care doresc să ne transmită informații din culisele politicii sau viața vedetelor pot trimite un mail la [email protected]

Confidențialitate garantată. Informațiile publicate vor fi recompensate, email: [email protected]