EVZ. TV. „Dosare de presă”. Florin Bichir, între dragostea de lume și iubirea de Dumnezeu

EVZ. TV. „Dosare de presă”. Florin Bichir, între dragostea de lume și iubirea de Dumnezeu

O nouă ediție a emisiunii „Dosare de presă” și un nou invitat special. Este vorba despre Florian Padre Bichir, omul care scrie cum trăiește, adică cu pasiune.

Florian Bichir a lucrat ca ziarist la Dreptatea, Ora, Tinerama, Baricada, iar din 1997 scrie la Evenimentul Zilei. A început să scrie dintr-o dorință de justiție, visa să facă dreptate oamenilor. În timp, a realizat că, pur și simplu, iubește să scrie.

Și a continuat să scrie nu doar la ziar. A folosit condeiul în toate domeniile în care a simțit că are chemare: istorie, teologie, cercetare, științe politice. Florian Bichir a fost membru în Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS). În prezent, pe lângă activitatea publicistică și politică, este și cadru didactic în cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I” (UNAp).

La 47 de ani, Florian Bichir își contorizează viața într-o singură frază. „Am 34 de cărți, două facultăți, un master și două doctorate, cu toate astea, eu cred că sunt un călugăr ratat”.

Ne puteți urmări și pe Google News