Evenimentul Zilei > EVZ Play > Evz.TV. Destin de giurgiuvean. Au conducta de gaz sub nas de 10 ani, dar se încălzesc tot cu lemne.
Evz.TV. Destin de giurgiuvean. Au conducta de gaz sub nas de 10 ani, dar se încălzesc tot cu lemne.

Evz.TV. Destin de giurgiuvean. Au conducta de gaz sub nas de 10 ani, dar se încălzesc tot cu lemne.

Iarna se pregătește să intre pe uliță, iar locuitorii din marea majoritate a satelor românești își fac, din greu, provizii de lemne pentru foc. Îi ustură la buzunare, dar scrâșnesc din dinți și își văd de ale lor. Viața merge înainte, chiar dacă, la o azvârlitură de băț de gardul proprietăților lor se află conducta de gaz. Una la care doar visează!

În fiecare an, în preajma iernii, scot mii de lei din buzunar pentru lemnul de foc, deși autoritățile le promit solemn, o dată la patru ani, că vor avea, în curând, în case, gaze naturale.

Vezi mai jos un material video cu paradoxul pe care îl trăiesc de mai bine de zece ani sătenii din așezările rurale din marginea Mihăileștiului, jud. Giurgiu. Deși au gazul sub nas, se încălzesc tot cu lemne. Cât îi costă să iasă cu bine din anotimpul rece și de ce racordarea la rețeaua de gaz este doar o himeră electorală

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.