Evenimentul Zilei > EVZ Play > Evz.TV. Ambasadorul Kazahstanului în România, Excelența Sa Nurbakh Rustemov, față în față cu presa
Evz.TV. Ambasadorul Kazahstanului în România, Excelența Sa Nurbakh Rustemov, față în față cu presa

Evz.TV. Ambasadorul Kazahstanului în România, Excelența Sa Nurbakh Rustemov, față în față cu presa

Astăzi a avut loc, la sediul Rompetrol, un briefing de presă de prezentare a noului Ambasador al Kazahstanului la București, Excelența Sa Nurbakh Rustemov.

La două zile distanță de momentul în care a avut loc ceremonia de prezentare a scrisorilor de acreditare a noului Ambasador al Kazahstanului în România, Excelența Sa Nurbakh Rustemov, Înaltul oficial a avut o primă întâlnire cu presa din România pe parcursul căreia și-a prezentat opiniile vis-a-vis de colaborarea dintre cele două țări.

Vezi mai jos un material video de la conferința de presă, organizată la sediul Rompetrol  (unul din principalii lianți ai colaborării economice dintre România și Kazahstan, prin implicarea societății KazMunayGas în conducerea Petromidia), cu declarațiile Excelenței Sale Nurbakh Rustemov, Ambasadorul Kazahstanului la București, în prezența presei și a diplomaților din ambele țări. Ce spune despre români, despre parteneriatul care vizează bursele studenților din Kazahstan, care au ales să învețe în universitățile românești, despre schimbul cultural care are loc între România și Kazahstan, dar și despre misiunea care i-a fost încredințată în România, la investire, de către președintele Kazahstanului.

Prezent la ceremonia de prezentare a Excelenței Sale Nurbakh Rustemov, Ambasadorul Kazahstanului la București, consulul onorific al Kazahstanului, Petru Lificiu, a vorbit și el despre kazahi, pe care i-a calificat drept „la fel ca noi: veseli, calzi și prietenoși”.

Vezi în materialul video de mai jos ce crede Petru Lificiu că poate grăbi consolidarea unui parteneriat solid între cele două țări.