Evenimentul Zilei > Actualitate > „Evenimentul zilei” TV. Theodor Paleologu: ”Tăriceanu este candidatul ideal pentru PSD”
„Evenimentul zilei” TV. Theodor Paleologu: ”Tăriceanu este candidatul ideal pentru PSD”

„Evenimentul zilei” TV. Theodor Paleologu: ”Tăriceanu este candidatul ideal pentru PSD”

Ediţia de astăzi i-a avut invitaţi pe deputatul PP-DD Daniel Fenechiu şi de deputatul PMP Theodor Paleologu. În studio s-a aflat şi Mălin Bot, coordonator evz.ro.

CLICK PE IMAGINEA DE MAI JOS PENTRU A VEDEA EMISIUNEA LIVE DE LA ORA 11:00

Tema emisiunii a fost situaţia tensionată din PNL generată de demisia lui Călin Popescu Tăriceanu.

LIVE TEXT
Ieri a fost o zi trepidantă. Domnule Paleologu, ce credeți că urmărește domnul Tăriceanu? Credeți că PSD îl poate susține pe Tăriceanu?

 • Theodor Paleologu: Intențiile lui sunt cât se poate de evidente – vrea să ajungă președinte cu ajutorul PSD. Este un calcul pe care și l-a făcut, un demers al său.
 • Daniel Fenechiu: Victor Ponta face o afacere politică bună cu domnul Tăriceanu. Se dă un concurs pentru liberalii acre nu vor să plece de la guvernare, mă refer la cei din administrația locală. Probabil că sunt mulți liberali care vor dori să rămână pe funcții. Tăriceanu i-a făcut opoziție bună lui Băsescu, este fost premier. În PSD s-a lucrat la un proiect de scindare a PNL-ului.

Mălin, PNL este în dificultate, Tăriceanu stă bine în sondaje, mai bine decât Antonescu. Crezi că va reuși să strângă o masă critică în spatele său?

 • Mălin Bot: Rezultatul votului din Delegația Permanentă arată că nu. Ca utilitate imediată, Ponta și PSD sunt acum într-o acțiune de racolare a parlmentarilor, iar Tăriceanu poate fi un factor important în acest demers. Nu cred că PSD va merge cu un candidat al altui partid la prezidențiale.
 • Theodor Paleologu: Tot ce se întâmplă acum ne reactivează politic, ne deschide perspective bune. În privința lui Tăriceanu, eu cred că este candidatul ideal pentru PSD, el are credibilitate, are o anumită ținută, lumea își aduce aminte guvernarea lui. Plus că domnul Tăriceanu nu e omul care să-i încurce, el și-a făcut niște calcule și crede că trebuie să meargă pe mâna PSD-ului. Acum se vor arunca lături în toate direcțiile, însă dacă îi iese pasența lui Tăriceanu, lumea va spune că e un geniu politic. Acum domnul Tăriceanu joacă cartea vieții lui. Ar putea fi o victorie sau un eșec lamentabil. Personal, îl prefer pe domnul Tăriceanu în locul domnului Antonescu.
 • Daniel Fenechiu: Nu cred că Tăriceanu s-a aruncat într-o aventură politică, el știa care sunt părerile liberalilor. Există o presiune în teritoriu, oamenii de la guvernare vor să rămână acolo. Cu siguranță că domnul Tăriceanu avea niște informații. E clar că el joacă o carte, dar nue neaparat cartea vieții lui. Viața politică românească nu-i scoate din scenă pe cei care și-au trădat partidele sau principiile. Dacă facem un calcul, stânga poate strânge 40 – 43% din voturi, dacă Tăriceanu ar strânge și 10% din electoratul de dreapta ar putea fi candidatul perfect pentru PSD. Dacă Tăriceanu va fi candidatul USD-ului și va juca bine cartea asta, el are primele șanse la prezidențiale. Mi-e greu să cred că dreapta se va coagula și va aduce un candidat puternic. 
 • Mălin Bot: Turul doi va fi despre mesajul lui Victor Ponta – să schimbă sistemul lui Băsescu – și al doilea va fi acela de a nu da țara pe mâna mafioților. Până acum PSD-ul a dat atât de multe semnale că nu are nicio treabă cu administrarea țării în interesul cetățenilor și nu cred că va mai reuși să păcălească oamenii. În turul doi nici Tăriceanu de partea PSD nu ar putea să ia voturile electoratului de dreapta, adr depinde de ce candidat va avea dreapta. Eu cred că Victor Ponta va candida la prezidențiale. Victor Ponta vrea acum să-și facă majoritatea de care are nevoie în Parlament. 
 • Daniel Fenechiu: PP-DD nu va intra la guvernare cu PSD. Mulți dintre cei care au plecat din PP-DD regretă acum plecarea.
 • Theodor Paleologu: Partidul Reformator Liberal este un UNPR de centru dreapta. Ce se întâmplă acum este politică românească chintesențială, cu lovituri de teatru și mișcări imprevizibile. Politica democratică trebuie să fie previzibilă.
 • Mălin Bot: USL nu s-a format pentru binele României. Ei nici nu știu ce proiecte au. Mesajul lui cu jos Băsescu nu mai este valabil, Băsescu oricum își termină mandatul. 
 • Teodor Paleologu: Noi am fost măturați de USL, dar valul USL s-a spart. Este excelentă această descompunere a USL. 
 • Daniel Fenechiu: Domnule Paleologu, de ce nu ați dat cei 10% în 2012? Dacă făceați această mișcare nu mai ajungea USL de 70%.
 • Theodor Paleologu: Sigur, PDL a făcut greșeli, dar domnul Ungureanu nu-și imagina că această schimbare va schimba ceva.
 • Theodor Paleologu: Această formare a Partidului Reformator Liberal a lui Tăriceanu va fi greoaie, sunt proceduri multe, iar ei nu au grupuri parlamentare, iar cei trei senatori care au plecat din PNL vor deveni senatori neafiliați.

”Evenimentul zilei” este difuzată pe B1 TV în fiecare luni, miercuri, joi și vineri, de la orele 11:00.
După emisiune puteţi participa la dezbatere pe evz.ro, în secţiunea de comentarii a articolului.
CLICK PE COLAJ PENTRU A VEDEA ARHIVA EMISIUNILOR:
CITIȚI ȘI

 • EXCLUSIV EVZ TV. Victor Ponta: ”Nu am discutat cu nimeni despre o nouă majoritate.” Prim-ministrul nu se gândește la DEMISIE
 • "Evenimentul zilei" TV. Dan Andronic despre criza din USL: Ponta vrea să creeze o diferență între ceea ce își doresc liberalii și ce își dorește Crin Antonescu
 • Evenimentul zilei TV. Oana Popescu: Există o singură cale, Ianukovici va trebui să-și dea demisia
 • "Evenimentul zilei" TV. Marian Preda: Pare o poveste bine gândită pentru o plecare ”onorabilă” de la guvernare
 • "Evenimentul zilei" TV. Georgian Pop: Scandalul în care este implicată Mariana Câmpeanu este într-adevăr o problemă gravă
 • "Evenimentul zilei" TV. George Rîpă: Eu cred că vom asista la o ruptură a PNL
 • „Evenimentul zilei” TV. Mihail Neamțu: ”Gena PCR-istă a PSD-ului este atât de accentuată încât ei doresc mereu o poziție dominantă”
 • EVZ TV. Traian Băsescu: Este posibil să depun plângere penală pentru abuz împotriva premierului. Ponta, un om slab, în plasa lui Voiculescu | VIDEO
 • "Evenimentul zilei" TV: DEPUTAT PNL: Tragedia din APUSENI nu a fost aşa mare. Am văzut altele grave. S-a provocat prea mare isterie
 • "Evenimentul zilei" TV: Mircea Marian: Anunțul privind USD a fost o lovitură sub centură pentru Crin Antonescu
 • EVZ TV: Cota unică de 16%, în pericol. "Impozitarea progresivă este un cancer"
 • EVZ TV. Florin Popescu: "De dimineaţa şi până seara, guvernanţii noştri stau în şedinţe televizate. Este o incompetenţă crasă"
 • „Evenimentul zilei” TV. Florin Popescu: „Afară faci pe buldogul, înăuntru ești bișon. Domnul Blaga atât poate”
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: