Evenimentul Zilei > Politica > „Evenimentul zilei” TV. Daniel Fenechiu: Ponta continuă acel tip de comportament dedublat cu care ne-a învăţat
„Evenimentul zilei” TV. Daniel Fenechiu: Ponta continuă acel tip de comportament dedublat cu care ne-a învăţat

„Evenimentul zilei” TV. Daniel Fenechiu: Ponta continuă acel tip de comportament dedublat cu care ne-a învăţat

Ediția de astăzi a emisiunii „Evenimentul zilei” îi are ca invitați pe Daniel Fenechiu, deputat PP-DD, și Iulian Crăciun, candidat PNȚCD la alegerile parțiale. În studio se va afla și Mircea Marian, senior editor EVZ.

Principala temă de discuție o va constitui lupta anticorupție și efectele ei în plan politic.

Puteți adresa întrebări direct pe evz.ro, în secțiunea comentarii a articolului care va prezenta discuțiile din emisiune sau pe adresa de mail [email protected] și la telefonul 021.599.6655.

LIVE TEXT:

Daniel Fenechiu

Domnul Ponta continuă acel tip de comportament dedublat cu care ne-a învăţat. Pe de o parte, spune că îşi doreşte schimbarea de regim, pe de altă parte se solidarizază şi îi sprijină pe baronii PSD.

Întreaga forţă a PSD-ului înseamnă acesti baroni, care reprezintă puterea pe plan local şi voturi.

Spaima în rândurile PSD-ului este foarte mare, le este teamă că, dacă justiţia îşi va face treaba, acest mecanism nu va mai funcţiona. Cei care îşi doresc ca PSD-ul să rămână marele partid sunt solidari cu aceştia.

Iulian Crăciun

Dacă toată situaţia se va soluţiona printr-o acuzaţie şi un deznodământ legal, va fi un semnal pentru cei care vor să se implice în societate. Este şi o vorbă: un cetăţean needucat este mană cerească pentru manipularea făcută de stat. În momentul în care tu eşti cel care plăteşte taxele, care produce valoare adăugată, şi vezi că cei care trebui să plătească încep să piardă, te motivează să te implici.

Mircea Marian

Vasile Dâncu ar putea avea dreptate, toată această campanie de arestări din teritoriu îi va mobiliza pe alegătorii PSD. Cazul Duicu este un motiv de demisie pentru Victor Ponta. Baronul local dictează şefii de poliţie din cabinetul premierului…

Daniel Fenechiu

Acolo este o structură în vârful căreia este Victor Ponta. Un asemenea baron local ca Duicu va avea zona lui de autoritate şi drepturile sale.

Această regulă după care funcţionează politica românească- trocul- nu oferă decât 2 variante: fie dezincriminăm traficul de influenţă, fie luăm măsuri în sensul ăsta.

Imaginaţi-vă cum se simte un cetăţean care nu este baron local, dar avea un dosar penal, se gândeşte el ce şanse are.

Când prim-ministrul participă la aceste lucruri, ce încredere poţi să ai? Singurele lucruri demonstrate sunt acestea din stenograme, care se repetă la nesfârşit.

Iulian Crăciun

Ce este mai grav este că omul de rând şi-a pierdut sistemul de valori. Votantul de rând nu mai are scara de valori corectă şi, din cauza unor întâmplări ca acestea, nu mai vede legea ca pe o normalitate.