Evenimentul Zilei > Actualitate > Evazioniştii se vor lăsa de meserie! CU CÂT s-ar putea reduce evaziunea fiscală după reducerea TVA
Evazioniştii se vor lăsa de meserie! CU CÂT s-ar putea reduce evaziunea fiscală după reducerea TVA

Evazioniştii se vor lăsa de meserie! CU CÂT s-ar putea reduce evaziunea fiscală după reducerea TVA

Evaziunea fiscală în industria alimentară s-ar putea diminua cu 30-40% după reducerea TVA la alimente la 9%.

Această scădere ar putea ajunge şi la aproape 70%, dacă ANAF va continua controalele şi va înăspri amenzile, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară "Sindalimenta", Dragoş Frumosu. 

"Reducerea TVA la alimente este o măsură foarte bună, generic spus, pentru toată omenirea şi este păcat să fie compromisă de şmecheri. Consider că evaziunea fiscală în industria alimentară s-ar putea reduce după introducerea cotei reduse de TVA cu 30-40%. Dacă ANAF îşi înteţeşte controalele, vor fi mai multe şi permanente, dar fără a exagera, şi dacă ar face şi amenzile mai drastice, cred că se poate ajunge la o reducere a evaziunii fiscale cu 60 – 70%, ceea ce înseamnă destul de mult. Va rămâne fără niciun dubiu evaziune 10 – 15% pentru că multe produse vin din import", a spus Frumosu. 

Potrivit sursei citate, prin reducerea evaziunii fiscale din industria alimentară se pot strânge mai mulţi bani la bugetul statului şi se pot orienta aceşti bani către sănătate şi învăţământ. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.