Despre aceștia: „Informăm diasporenii că taxa de prost se plăteşte la sediul USR. Fără certificat de prost nu puteţi participa la miting',este mesajul postat de Andreea Dorian şi distribuit de Maria Grapini pe pagina ei de Facebook. După reacțiile vehemente primite din partea internauților care au criticat-o dur pe Grapini, ea a șters postarea jignitoare și a revenit cu un nou mesaj prin care a mulțumit românilor care muncesc cinstit și "fac onoare României".

 „Înainte de a vă ura noapte bună, având în vedere contextul, doresc să mulțumesc românilor din diaspora care muncesc cinstit și fac onoare României și care nu se lasă atrași în tot felul de diversiuni. M-aș bucura să înțeleagă și cei care doresc schimbarea guvernului prin violență că există o cale democratică-votul!”, a scris Grapini.

Căutând o justificare oarecum credibilă, Grapini  a spus că totul a început de la declarația unui bărbat care a spus că ar vrea sânge pe stradă, potrivit libertatea.ro

„Eu nu încurajez violenţa. Nu ne convine, nu avem decât să ieşim la vot şi să votăm. Eu, la Timişoara văd foarte mulţi nemulţumiţi de primarul Robu, dar la vot au ieşit 27 la sută', a spus Grapini.