Editura Evenimentul si Capital

Europarlamentari români au trimis o SCRISOARE oficialilor Parlamentului European despre protocoalele secrete

Autor: | | 0 Comentarii | 1657 Vizualizari

Parlamentul European va organiza pe 3 octombrie o dezbatere în care se va discuta despre violențele de la protestul din 10 august din Piața Victoriei din București. Cu această ocazie, Europarlamentarii ALDE Norica Nicolai și Renate Weber, au conceput și trimis o scrisoare președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, precum și altor oficiali în care vorbesc despre efectele protocoalelor secrete asupra justiției din România.

În scrisoare europarlamentarii români au solicitat oficialităților CE să accepte pentru dezbaterea din octombrie, titlul „Impactul protocoalelor secrete asupra statului de drept în România”, potrivit cotidianul.ro

Textul scrisorii, integral:

Stimate cancelar Sebastian Kurz

Stimate președinte al CE, Jean Claude Junker

Stimate vicepreședinte al CE, Frans Timmermans

Stimate președinte al PE, Antonio Tajani,

Stimați lideri ai grupurilor politice din PE, membri ai Conferinței președinților

În legătură cu dezbaterea convenită de Conferința Președinților cu privire la România, care va avea loc la 3 octombrie și în sprijinul scrisorii pe care am trimis-o alături de cererea noastră privind titlul dezbaterii „Impactul protocoalelor secrete asupra legii în România „, vă rugăm să ne permiteți să vă oferim câteva informații pe care le considerăm utile.

În ultima sesiune plenară din 2017 a Parlamentului European, am avut o dezbatere privind statul de drept în România. Realizând faptul că informațiile disponibile nu erau suficiente pentru a se ajunge la o concluzie bine fundamentată, plenul a decis să trimită României o misiune de informare LIBE. Această misiune nu a ajuns niciodată în România din motive neclare, deși ar trebui o cercetare atentă înainte de a trece la acțiune.

Între timp, în ultimele luni, opinia publică românească a fost șocată după dezvăluirea accidentală a unui număr enorm de protocoale secrete încheiate între Serviciul Român de Informații (SRI), pe de o parte, și multe alte instituții și agenții de stat. Mai mult de 550 de protocoale au fost încheiate în ultimii 10-15 ani, din care aproximativ 350 sunt încă implementate, potrivit directorului SRI.

Cu toate acestea, cea mai tulburătoare dezvăluire se referea la protocoalele secrete din 2009 dintre Serviciul Român de Informații, pe de o parte, și Procurorul General, Curtea Supremă, Consiliul Superior al Magistraturii, pe de altă parte, care au permis o interferare flagrantă a serviciilor secrete în activitatea justiției. În 2016 a fost încheiat un nou protocol secret între SRI și Procurorul General. De fapt vorbim despre o rețea de acorduri secrete care a generat un sistem de justiție selectivă. În acest cadru, Serviciului Secret i s-a permis să efectueze investigații judiciare, interzise de Constituție. În urma acestei cooperări ilegale, sute de mii de conversații ale românilor au fost înregistrate ilegal. Mai mult, ca și în celebrul și infamul proces Dreyfuss, sentințele au fost date pe baza dovezilor care nu au fost prezentate celor inculpați, care în cele din urmă au fost condamnați fără a avea posibilitatea de a se apăra în mod corespunzător.

Practic, nici o înregistrare audio sau video adusă ca probă de către procuratură nu a putut fi verificată de experți neutri și obiectivi. În urma unor anchete neoficiale ale experților s-a descoperit că aceste înregistrări au fost falsificate, iar experții au fost hărțuiți de procurorii anticorupție. În mai multe cazuri, judecătorii au descoperit sute și sute de transcrieri false făcute de agenții SRI, iar în prezent mai mulți agenți SRI se află sub anchete penale.

Cu toate acestea, ar trebui să știți că acei judecători și procurori care au refuzat să pună în aplicare ordinele primite de la serviciul secret sau de la unii procurori anti-corupție (DNA) au fost acuzați de infracțiuni inventate și mulți dintre ei au fost condamnați la închisoare după procese nedrepte. Potrivit datelor oficiale furnizate de Direcția Națională Anticorupție (DNA), 63% dintre judecătorii români și 60% dintre procurorii români au fost supuși anchetelor penale în ultimii trei ani. Fără îndoială, scopul a numeroase investigații a fost acela de a controla judecătorii și procurorii, de a-i face vulnerabili la presiune pentru a face ceea ce li s-a ordonat. Independența procurorilor și a judecătorilor a fost afectată tocmai de agenții Serviciului Român de Informații și de colegii lor din DNA.

Unul dintre acești judecători, Stan Mustață, care a decis să vorbească, a murit brusc cu câteva luni în urmă, în condiții foarte suspecte, în timp ce se afla la închisoare.

Ei sunt romanii care au PENSII COLOSALE! Pensionarii acestia iau 17.933 de lei LUNAR

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI