EURO 2020 este în plină desfășurare, însă discuțiile în jurul dramei suferite de danezul  Christian Eriksen continuă. Fotbalistul se află internat  în spital, sub stricta supraveghere a medicilor.  Aceștia au anunțat că fotbalistul în vârstă de 29 de ani va fi supus unei intervenţii chirugicale pentru a-i fi implantat un defibrilator intern.

„După ce Christian a fost supus mai multor examinări la inimă, s-a decis că va trebui să aibă un ICD (defibrilator cardiac)”, a declarant, joi, medicul Morten Boesen. Doctorul a explicat că un astfel de dispozitiv este necesar după un stop provocat de tulburările de ritm cardiac.

EURO 2020. Speranțe mari pentru Christian Eriksen

Speranțele sunt mari pentru Christian Eriksen, mai ales că există un precedent în lumea fotbalului. Unul dintre fotbaliştii prezenţi la EURO 2020, olandezul Danny Blind, evoluează cu un defibrilator intern, care i-a fost implantat anul trecut, după ce s-a prăbuşit pe teren în cursul unui meci amical disputat de echipa sa, Ajax Amsterdam, cu formaţia germană Hertha Berlin.

Danny Blind a fost atât de impresionat de drama suferită de Eriksen, pe care a văzut-o în direct la televizor, încât a luat în calcul să nu joace în meciul dintre Olanda şi Ucraina, disputat duminică seara, după cum a dezvăluit ulterio selecţionerul olandez. Blind a trecut însă peste toate emoţiile şi a evoluat timp de 64 de minute în partida câştigată de olandezi cu scorul de 3-2.

Coechipierii, alături de Christian Eriksen

Miercuri, înainte de a se confrunta miercuri cu Rusia la Sankt Petersburg, în cadrul grupei B la EURO 2020, jucătorii naţionalei Finlandei s-au încălzit echipaţi în tricouri inscripţionate cu un mesaj pentru danezul Christian Eriksen.

Eriksen

”Însănătoşire grabnică, Christian!”, se putea citi pe tricourile finlandezilor. Danemarca urmează să joace joi, la Copenhaga, în compania Belgiei, liderul grupei, urmând să dispute apoi ultimul meci din grupă luni, împotriva Rusiei, tot în capitala daneză.