Euro 2020. Drama lui Eriksen. Decizia luată de antrenorul Danemarcei pentru următorul meci cu Belgia

Euro 2020. Drama lui Eriksen. Decizia luată de antrenorul Danemarcei pentru următorul meci cu Belgia

Drama prin care a trecut mijlocaşul danez Christian Eriksen în meciul cu Finlanda, când s-a prăbușit pe teren în urma unui stop cardiac, i-a marcat pe colegii să-i de echipă. Următorul meci pe care îl va susține Danemarca este programat joi, la Copenhaga, când va întâlni echipa Belgiei.

Kasper Hjulmand, antrenorul naţionalei daneze de fotbal, a anunțat că lasă la latitudinea jucătorilor săi să decidă dacă vor sau nu să evolueze în următorul meci de la EURO 2020, contra Belgiei, după incidentul cu Christian Eriksen.

"Este prea devreme pentru a spune dacă fiecare jucător va fi pregătit mental să joace în meciul de joi. Nu va fi nimic grav dacă unii dintre ei vor spune că nu pot juca pentru că nu sunt încă apţi din punct de vedere emoţional'', a spus selecţionerul într-o conferinţă de presă.

Cu toate acestea, Kasper Hjulmand este încrezător pentru partida următoare, mai ales că există veşti bune în ceea ce-l priveşte pe Eriksen.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Ultimele 24 de ore au fost bune pentru echipă. Ştim că Eriksen se descurcă bine. Ne-am întors pe terenul de antrenament, jucătorii au fost din nou zâmbitori", a spus Kasper Hjulmand,  citat de rtbf.be.

Mijlocaşul danez Christian Eriksen, victima unui stop cardiac în cursul meciului cu Finlanda, a anunţat că se simte ''bine, în ciuda circumstanţelor", într-un mesaj postat marţi pe contul său de Instagram, în care i-a îndemnat totodată pe colegii săi să "joace pentru toată Danemarca" în meciurile următoare de la EURO 2020 la fotbal.

Eriksen

"Trebuie să fac examene suplimentare la spital, însă mă simt bine", a scris jucătorul lui Inter Milano, sub o fotografie în care apare zâmbind, pe patul său de spital.

"Acum vreau să-i susţin pe băieţii din echipa Danemarcei pentru următoarele meciuri. Jucaţi pentru toată Danemarca", a adăugat fotbalistul în vârstă de 29 ani, care le-a mulţumit fanilor săi pentru toate mesajele de susţinere.

Euro 2020. Drama lui Eriksen

Eriksen s-a prăbuşit pe gazon în minutul 43 al meciului Danemarca - Finlanda, disputat sâmbătă la Copenhaga, iar medicii au anunţat că a suferit un stop cardiac. Jucătorul a fost resuscitat pe teren, înainte de a fi transportat la un spital din capitala daneză.

Danezii s-au înclinat la limită în faţa Finlandei (scor 0-1), în cadrul Grupei B a EURO 2020, după ce meciul a fost reluat la circa două ore de la incidentul respectiv.

Danemarca urmează să joace joi, la Copenhaga, în compania Belgiei, liderul grupei, urmând să dispute apoi ultimul meci din grupă luni, împotriva Rusiei, tot în capitala daneză.