Evenimentul Zilei > Social > Este jignitor! O educatoare a folosit un limbaj agresiv la adresa unor copii: „Alexia, ce dracu’ cauţi aici, că-ţi dau vreo două, nesimţito! Ia de-aici!”
Este jignitor! O educatoare a folosit un limbaj agresiv la adresa unor copii: „Alexia, ce dracu’ cauţi aici, că-ţi dau vreo două, nesimţito! Ia de-aici!”

Este jignitor! O educatoare a folosit un limbaj agresiv la adresa unor copii: „Alexia, ce dracu’ cauţi aici, că-ţi dau vreo două, nesimţito! Ia de-aici!”

O educatoare a fost surprinsă în această săptămână în timp ce umilea niște copii de doar patru ani din grupa mică a grădiniței cu nr. 198 „Dumbrava Minunilor” din sectorul 6 al Capitalei. Un părinte a fost cel care ar fi filmat întreaga scenă, în care femeia folosea un limbaj agresiv.

Limbajul neadecvat al educatoarei Venera Tecar la adresa copiilor a fost făcut public după ce un părinte a ascuns în hăinuța copilului său un reportofon, iar ulterior a dezvăluit ce se petrece în sala de clasă, potrivit știrileprotv.ro.

„Taci odată! Cu ce mănânci, cu picioarele? Atâta de blegi, ca mămăligile! Alexia, ce dracu cauţi aici, că-ţi dau vreo două, nesimţito! Ia de-aici!”,sunt doar câteva dintre replicile femeii la adresa micuților, surprinse în înregistrarea părintelui.

Marian Sandu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București, a fost cel care a făcut publică înregistrarea și a declarat pentru Știrile ProTv: „N-am putut să le ascult de la cap la coadă. M-au lăsat mut! Am zis că e imposibil așa ceva. Tot felul de jigniri care nu trebuie spuse unor copii de patru ani”.

Potrivit acestuia, gestul educatoarei nu respectă etica profesională, în consecință, unitatea de învățământ a început o anchetă în acest caz. Ba mai mult, Consiliul grădiniței a hotărât să o înlocuiască pe educatoarea de la grupa mica.