Eșec pentru procurorii DNA. O avocată cunoscută a obținut o victorie de răsunet

Eșec pentru procurorii DNA. O avocată cunoscută a obținut o victorie de răsunet Sursa: EVZ

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au înregistrat un nou eșec după ce judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au menținut sentința Curții de Apel Craiova de achitare a avocatei Jana Fulga, fosta primăriță a comunei Șimnicu de Sus, din județul Dolj.

Avocata a fost trimisă în judecată pentru luare de mită și abuz în serviciu, iar jurnaliștii de la Lumea Justiției anunță că și al doilea inculpat a primit achitare după ce a fost acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

„Dosarul fabricat de DNA în 2017, pe vremea Laurei Kovesi, împotriva avocatei Jana Fulga din Baroul Dolj, fostă primăriță a comunei Șimnicu de Sus, s-a încheiat cum se poate mai prost pentru Parchetul anticorupție.

Avocata Fulga a fost achitată definitiv, marți, 14 decembrie 2021, de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru pretinsele fapte de luare de mită și abuz în serviciu pentru care fusese trimisă în judecată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Practic, ÎCCJ a menținut sentința Curții de Apel Craiova, din 23 iulie 2021, care o achitase pe avocata Jana Fulga pentru luare de mită în temeiul art. 16 alin. 1 lit. a C.p.p - «fapta nu există» și pentru abuz în serviciu în baza art. 16 alin. 1 lit. b teza I C.p.p. - «fapta nu este prevăzută de legea penală»

foto: eppo.europa.eu - Kovesi, fosta șefă a DNA

Alături de Jana Fulga, a mai fost achitat un inculpat

De asemenea, Înalta Curte a menținut și achitarea dispusă față de un al doilea inculpat din același dosar, Marinel Rădulescu, administrator al unei societăți comerciale, trimis în judecată de DNA pentru o pretinsă complicitate la abuz în serviciu. În cazul acestuia, soluția a fost dispusă în temeiul art. 16 alin. 1 lit. b teza I C.p.p. - «fapta nu este prevăzută de legea penală»″, se arată pe luju.ro.

“Respinge, că nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova împotriva sentinței penale nr. 124 din dată de 23 iulie 2020, pronunțată de Curtea de Apel Craiova, Secția penală și pentru cauze cu minori, în dosarul nr.1986/54/2017, privind pe inculpații Fulga Jana și Rădulescu Marinel.

Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul parțial al apărătorului desemnat din oficiu, în suma de 217 lei, pentru inculpatul Rădulescu Marinel și onorariul al apărătorului desemnat din oficiu, în suma de 1000 lei, pentru inculpata Fulga Jana rămâne în sarcina statului și se plătește din fondul Ministerului Justiției. Definitivă. Pronunțată în ședința publică, azi, 14 decembrie 2021”, se arată în minuta publicată pe site-ul ÎCCJ (n.r. - dosarul 1986/54/2017).