Evenimentul Zilei > Social > Eroul din Vutcani. Emanuel Bojian și-a salvat surorile din foc, cu doi ani în urmă. Băiețelul care are acum nou ani a mai făcut o faptă bună, de curând
Eroul din Vutcani. Emanuel Bojian și-a salvat surorile din foc, cu doi ani în urmă. Băiețelul care are acum nou ani a mai făcut o faptă bună, de curând

Eroul din Vutcani. Emanuel Bojian și-a salvat surorile din foc, cu doi ani în urmă. Băiețelul care are acum nou ani a mai făcut o faptă bună, de curând

Emanuel Bojian este un erou, la numai nouă ani. Zilele trecute, a salvat un băiețel, cu un an mai mare decât el, care căzuse, cu tot cu bicicletă, de pe un podeț în apele pârâului care traversează satul vasluian Vutcani.

Cel cu bicicleta era năucit de situație, și probabil că s-ar fi aflat în mare pericol, numai că o mână i-a fost întinsă când se aștepta mai puțin și a fost tras la mal. 
Portalul vremeanoua.ro scrie pe larg despre povestea lui Emanuel, care nu e la prima ispravă de acest fel. 
Cu doi ani în urmă, chiar în preajma sărbătorilor Crăciunului, și-a salvat surorile din casa cuprinsă de flăcări. Cei trei copii erau singuri, când focul a mistuit tot. mobilă, pereți, acoperiș. Doar copiii au scăpat.
Emanuel și-a scos surorile din mijlocul pericolului. Una avea pe atunci doar trei luni, iar cealaltă, doi ani.
La vremea aceea, nu doar comunitatea din Vutcani a fost impresionată de gestul micului salvator, ci o întreagă țară, scrie publicația amintită. 
O fundație umanitară, susținută de sponsori, le-au dăruit o casă nouă. Pompierii i-au oferit lui Emanuel o medalie și echipamente specifice salvatorilor.
Mama băiețelului le-a spus jurnaliștilor că Emanuel nu vorbește prea mult despre ce s-a întâmplat cu doi ani în urmă. Probabil că sunt momente pe care nu le va uita niciodată, dar a și fost marcat sufletește. Pentru că e destul de retras, în general.  
“L-a afectat. De atunci tine în el tot ce simte, tot ce gândeste. Vorbeste, dar nu mult si nu spune ce simte. În rest, face numai lucruri bune”, spune mama lui.
Reporterii au stat de vorbă și cu micul erou și l-au întrebat ce vrea să se facă atunci când va fi mare. El le-a spus senin, aproape mirat de un asemenea chestionar, că vrea să fie pompier. Pentru că visul lui e să salveze, în continuare, vieți omenești.