La fiecare apel la 112, autoritățile s-au mobilizat pentru salvarea oamenilor care cereau ajutor. În prima noapte de cod portocaliu, paramedicii au salvat patru femei gravide cărora le-a venit sorocul sau au invocate probleme de sarcină. Nici noaptea trecută nu a fost liniștită pentru salvatori. Pe un viscol puternic și vizibilitate aproape de zero un bărbat cu probleme cardiace din Canlia a fost preluat, noaptea trecută, cu o șenilată cu paramedici și lăsat la Centrul de permanență din Băneasa unde a primit asistență medical.

Două mămici din Tulcea care erau transportate cu copiii bolnavi, un sugar de 3 luni și un copil de 5 ani, au trecut prin clipe de coșmar când ambulanța care trebuia să îi ducă la Spitalul Județean din Constanța a rămas blocată în nămeți, în nordul județului Constanța. După aproape 5 ore, timp în care ambulanța a fost trasă de un utilaj dar a intrat apoi într-un șant, un utilaj de la Drumuri Naționale a reușit să o scoată. Cu o autospecială ISU Dobrogea în față, ambulanța a ajuns cu bine la spital.

Puțin după ora 8,30 o femeie cu crize de epilepsie din satul Lanurile a cerut ajutor. După ce drumul comunal a fost deschis de drumari, o șenilată a transportat pacienta la Topraisar unde a fost preluată de o ambulanță pentru a o duce la spitalul din Constanța. Intervenție contracronometru a fost și la Ciobănița unde un bătrân cu simptome de atac cerebral avea nevoie de ajutor. Bolnavul a fost cărat în cârcă până la șenilată. Doi paramedici de la ISU Dobrogea și un asistent medical de la SAJ l-au transportat cu o șenilată până la Topraisar și apoi, cu ambulanța, la spital.

În urmă cu o oră, salvatorii din cadrul Secției de pompieri Măcin au intervenit pentru preluarea unei femei de 81de ani, din localitatea Traian, din județul Tulcea. La casa bătrânei bolnave s-a putut ajunge doar cu o șenilată care a deschis calea unei ambulanțe SMURD. Bătrâna, care este cardiacă, nu se putea deplasa, căzuse, având traumatisme la genunchi și șold. A fost cărată cu o targă și transportată la Măcin pentru a primi ajutor medical.

În urmă cu puțin timp, doi copii din Cobadin, un sugar de 3 luni și un copil de 3 ani, cu intoxicație, au fost preluați cu un camion al ISU Dobrogea. Paramedicii îi transportă până la DN3, în dreptul localității Valu lui Traian, unde o ambulanță îi va duce la spitalul județean Constanța.