Corespondența intimă dintre Eric Clapton și Pattie Boyd, scoasă la licitație

Corespondența intimă dintre Eric Clapton și Pattie Boyd, scoasă la licitație Sursa foto: Michael Bush | Dreamstime.com

Scrisorile de iubire scrise de Eric Clapton către Pattie Boyd în perioada când aceasta era căsătorită cu George Harrison vor fi disponibile la licitație, oferind o privire asupra unuia dintre cele mai cunoscute triunghiuri amorose din industria muzicală rock.

Într-o corespondență datată din 1970, inclusă într-o colecție de obiecte personale aparținând lui Boyd și programată să fie licitată de Christie's între 8 și 21 martie, Eric Clapton o roagă pe Pattie să-i dezvăluie dacă mai există vreun alt amant în viața ei.

Scrisorile pasionale ale lui Eric Clapton pentru Pattie Boyd, scoate la licitație

Ceea ce doresc să te întreb este dacă îți mai iubești soțul sau dacă ai un alt amant? Toate aceste întrebări sunt foarte impertinente, știu, dar dacă mai există un sentiment în inima ta pentru mine... trebuie să-mi spui!”.

În timp ce părea să aibă o relație cu aristocrata Alice Ormsby-Gore, Eric Clapton se întâlnea cu sora lui Boyd, Paula.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pattie Boyd a fost o față iconică a modei și a spiritului londonez în anii '60, și s-a căsătorit cu Harrison în 1966, după ce s-au întâlnit pe platourile de filmare ale peliculei „A Hard Day's Night” a trupei Beatles.

Mai târziu, relația dintre Harrison și Clapton a devenit una mai apropiată, colaborând la compunerea de muzică împreună, iar Clapton s-a îndrăgostit atunci iremediabil de soția prietenului său.

Eric Clapton și Pattie Boyd

Sursa foto: Instagram

O scrisoare s-ar putea vinde cu 15.000 de dolari

„Pentru nimic mai mult decât plăcerile din trecut mi-aș sacrifica familia, Dumnezeul meu și propria mea existență... Sunt la capătul puterilor... Am ascultat vântul, am privit norii întunecați, am pipăit pământul de sub mine în căutarea unui semn, a unui gest, dar nu există decât tăcere.

De ce eziți, sunt un amant slab, sunt urât, sunt prea slab, prea puternic, de ce? Dacă mă vrei, ia-mă, sunt al tău. Dacă nu mă vrei, te rog să rupi vraja care mă leagă. A înhăma un animal sălbatic este un păcat, a-l îmblânzi este divin. Iubirea mea este a ta”, a mai scris Eric Calpton într-o altă scrisoare.

Prețul estimativ pentru fiecare dintre scrisori este între 10.000 și 15.000 de lire sterline.

În scrisorile sale, Clapton o numește pe Boyd „Layla”, nume care va deveni ulterior titlul unei piese muzicale.

Numai că, Pattie Boyd s-a simțit mereu vinovată pentru ce făcea.

Am fost uimită de frumusețea ei - dar în același timp m-am simțit vinovată”, a spus aceasta când a ascultat piesa Layla. În câteva rânduri, ea și-a descris relația cu George Harrison ca fiind dificilă, însă deși Eric Clapton venea la ea și voia să fugă împreună, simțea că nu o poate face.

Pattie Boyd și Eric Clapton s-au căsătorit în 1979

Boyd și Harrison au pus capăt căsniciei lor în 1974, în urma multiplelor infidelități ale lui Harrison.

Ulterior, Boyd și Clapton s-au reîntâlnit și, în cele din urmă, s-au căsătorit în 1979.

Clapton i-a dedicat și alte cântece, printre care se numără și „Wonderful Tonight”, o melodie compusă despre momentele petrecute împreună cu soția sa în timpul pregătirilor pentru o ieșire în oraș.

„M-am gândit, de ce să nu vând totul și să las lumea să se bucure de ele? ... Scrisorile de la Eric - sunt atât de disperate și pasionale, o pasiune care înflorește o dată în viață, cred.

Chiar și acum, dacă ar fi să citesc acele scrisori, mă întristează teribil. Le-am ținut într-un mic cufăr și din când în când arunc o privire și încep să citesc, iar inima îmi bate, sare, pentru că sunt sfâșietoare. Sunt prea dureroase în frumusețea lor”, a transmis Boyd, menționând că soțul ei i-a dat acordul, potrivit The Guardian.