Evenimentul Zilei > International > Este incredibilă declaraţia unui EPISCOP din Italia: Aş fi dispus să TRANSFORM toate BISERICILE în MOSCHEI dacă ar salva MIGRANŢII
Este incredibilă declaraţia unui EPISCOP din Italia: Aş fi dispus să TRANSFORM toate BISERICILE în MOSCHEI dacă ar salva MIGRANŢII

Este incredibilă declaraţia unui EPISCOP din Italia: Aş fi dispus să TRANSFORM toate BISERICILE în MOSCHEI dacă ar salva MIGRANŢII

Un episcop italian este dispus să vadă un sfârșit al creștinismului și al stăpânirii islamului dacă ar însemna salvarea vieților migranților. Mai mult, episcopului de Caserta a declarat că: respingerea migranților este împotriva Evangheliei: Hristos spune un lucru, Salvini cotrariul.

Fostul episcop de Caserta, Raffaele Nogaro, a declarat: "Moral și ca om de credință aș fi dispus să transform toate bisericile în moschei dacă ar fi util pentru cauză și dacă ar ajuta la salvarea vieților oamenilor săraci și nefericiți și femeile, pentru că Hristos nu a venit pe pământ pentru a construi biserici, ci pentru a ajuta pe oameni indiferent de rasă, religie sau naționalitate ".

Episcopul face parte dintr-o mișcare clericală care se opune guvernului populist italian în ceea ce priveşte eforturile depuse pentru a stopa imigrația ilegală.

Grupul de prelați și preoți consideră că tot ceea ce face  Matteo Salvini, în ciuda faptului că este catolic, este greşit.  Un preot chiar s-a referit la Matteo că ar fi "antihrist".

În timpul campaniei lui Salvini, liderul în vârstă de 45 de ani al partidului Ligii, a jurat pe Evangheliile creștine și Constituția italiană, în timp ce ţinea un rozariu adresându-se unui  imens număr de oameni adunaţi în fața Catedralei din Milano:  "Jur să fiu credincios poporului meu, 60 de milioane de italieni, jur să fiu cu onestitate și curaj să aplic Constituția italiană, a spus Salvini, "respectând învățăturile din aceste Evanghelii".

De precizat că Mișcarea episcopului include sprijin chiar de la  Papa Francisc. Mai mult, episcopul  a început să creeze o diviziune între catolicii, notează voiceofeurope.