Evenimentul Zilei > International > EPIDEMIA DE EBOLA. O ţară din Africa de Vest a ridicat starea de urgenţă. Noul bilanţ indică peste 5.000 de morţi
EPIDEMIA DE EBOLA. O ţară din Africa de Vest a ridicat starea de urgenţă. Noul bilanţ indică peste 5.000 de morţi

EPIDEMIA DE EBOLA. O ţară din Africa de Vest a ridicat starea de urgenţă. Noul bilanţ indică peste 5.000 de morţi

Preşedinta Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, a anunţat joi ridicarea stării de urgenţă decretate în august pentru lupta împotriva epidemiei de Ebola. Ea a avertizat încă că "lupta nu s-a încheiat".

Ellen Johnson Sirleaf a informat Adunarea Naţională că nu va cere o prelungire a stării de urgenţă decretate la 6 august, scrie Agerpres. Anunţul a fost făcut în contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăvire cu virusul Ebola nu mai este în creştere în Liberia. Potrivit BBC, nici în Guineea numărul cazurilor nu mai este în creştere, în timp ce în Sierra Leone situaţia este încă una destul de serioasă.

Potrivit ultimului bilanţ anunţat de OMS, epidemia de Ebola a ucis 5.160 de persoane, din 14.098 de cazuri. În Liberia, peste 2.830 de persoane au decedat din pricina virusului febrei hemoragice, în timp ce în Guineea şi Sierra Leona şi-au pierdut viaţa 1.100 persoane. În Mali s-au înregistrat patru decese.