Nepotul lui Cotinel, Ovidiu ne-a povestit că, pe 24 ianuarie, când au început să-l caute pe unchiu-său, din casă, câinele a mers pe urme până ce s-a oprit cam la 700 de metri, semn că drumul lui Cotinel s-a curmat pe câmpul din spatele casei. În apropiere este un drum de ţară. Ceea ce ar putea însemna că acolo s-a urcat, sau a fost urcat într-un mijloc de transport, căruţă sau maşină.

Cercetările din casă nu au adus elemente noi pentru anchetă. Doar un lucru nu se potriveşte. Când Cotinel a fost vizitat de nepotul Ovidiu şi bunică, în casă era o mizerie şi o dezordine de nedescris. A doua zi, când a dispărut, era ordine perfectă. Cineva făcuse curat.

Telecomanda din grădină

Probabil acel cineva care a şi pus rampa improvizată în uşă şi închisese poarta altfel decât o făcea stăpânul casei. Vă amintiţi că ciobanul avea o femeie cu care trăia când venea în România, care locuia în comuna Matca. Ar fi putut fi ea cea care trecuse pe la Cotinel şi făcuse curat? Nici vorbă. Femeia fusese la Matca în tot cest timp. De altfel, nici nu avea ce să caute acasă la bărbat, atâta vreme cât ştia că ar fi trebuit să fie în Italia. Deci, altcineva a fost acasă şi a făcut curat.

Câinele de urmă a mers direct în grădina din spatele casei. Acolo a fost găsită telecomenada de la televizor. O pierduse pe drum. Asta arată o plecare precipitată, în grabă. Sau Cotinel băuse iar, i se pusese pata pe plecat şi pornise, fără să-şi dea seama, cu telecomanda în mână, pe care apoi o pierduse fără să-şi dea seama.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE