Facilitatea – construită în Centrul Național de Expoziții – urmează să fie deschisă vineri, au spus oficialii britanici, adică după 9 zile de începerea construcțiilor.

Inițial vor exista facilități pentru 500 de pacienți cu coronavirus, cu capacitatea de a se extinde la 2000, au spus oficialii britaici, citați de Associated Press.

Miercuri, Marea Britanie a înregistrat cel mai mare vârf în cazul deceselor COVID-19 până în prezent, numărul total de decese în țară fiind de peste 7.000.

De asemenea, până acum sunt peste 60.000 de cazuri confirmate, conform Universității Johns Hopkins. Pentru majoritatea oamenilor, noul coronavirus provoacă simptome mici sau moderate, cum ar fi febra și tusea care devin mai ușoare în două-trei săptămâni.

Pentru unii, în special adulții în vârstă și persoanele cu probleme de sănătate existente, Covid-19 poate provoca boli mai severe, inclusiv pneumonie, provoca decesul.

După ce Italia și Spania au fost grav afectate de pandemia de COVID-19, o analiză a Institutului de Metrică și Evaluare a Sănătății din Seattle prezice aproximativ 66.000 de morți în Regatul Unit până în luna august.