Evenimentul Zilei > Actualitate > Dovada clară că ministrul Educației e plagiator. Lucrarea lui e ”copy-paste”. VEZI cum se apără
Dovada clară că ministrul Educației e plagiator. Lucrarea lui e ”copy-paste”. VEZI cum se apără

Dovada clară că ministrul Educației e plagiator. Lucrarea lui e ”copy-paste”. VEZI cum se apără

Emil Boc a prezentat astăzi dovezi clare că actualul ministru al Educației, Ioan Mang, este plagiator. Boc i-a cerut demisia imediată!

Boc a spus că Ioan Mang nu are ce căuta în fruntea ministerului Educației.
UPDATE 3: Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, a declarat pentru EVZ că în acest moment ministrul Ioan Mang are o mare responsabilitate față de comunitatea științifică, în fața căreia ”trebuie să se explice”. De asemenea, spune Funeriu, ministrul este responsabil de recâștigarea credibilității pe care Ministerul Educației trebuie să o aibă în fața opiniei publice .
UPDATE 2: După prezentarea dovezilor privind plagiatul, ministrul Educației, Ioan Mang, s-a apărat și a spus, la Realitatea TV, că nu e vorba de plagiat, ci de o manevră politică. "Nu e vorba de niciun plagiat, ci de teama unora care au patronat acest minister că au pierdut controlul asupra lui”, a spus ministrul Educației.
În privința articolelor incriminate, el a precizat că este vorba despre lucrări științifice care conțin aspecte teoretice ale unor algoritmi analizați în lucrare, algoritmi care nu pot fi modificați si care nu sunt invenția lu. ”Scopul lucrării a fost de a implementa acești algoritmi în software, astfel încât să se vadă valoarea lor”. ”Legea lui Ohm este una singură, nu o putem scrie decât așa cum este. Tot ce s-a dat în acel articol este dat în bibliografie", s-a apărat ministrul. 
În ceea ce privește demisia, el a spus că va face acest pas doar dacă plagiatul va fi dovedit de specialiști.

UPDATE 1: Lucrarea "Cryptanalise aspects on the block ciphers of R5 anr RC6", semnată de soții Ioan și Erica Mang, alături de un alt profesor, este copiată din ”Correlation Attack to the Block Cipher RC5 and the Simplified Variants of RC6”, scrisă de Takeshi Shimoyama, Kiyofumi Takeuchi, Juri Hayakawa.
Contribuția majoră a ministrului la acest articol a fost modificarea titlului. Lucrarea a fost publicată în 2003, la SINTES11, la Craiova, iar cea originală a fost prezentată de o echipă japoneză în anul 2000, la "Third AES Candidate Conference"
 ”Nu am nimic personal cu domnul Mang, dar nu are ce căuta în funcția de ministru al Educației. Locul domniei sale este în altă parte. Demisia este singurul gest care se impune în acest moment!”, a spus Boc
”Această nominalizare confirmă că se dorește revenirea la mediocritate, la fabricilor de victime și la furtul intelectual pe bandă rulantă”.

  • Suspiciunile se confirmă. Încă un ministru controversat la Educaţie: copiator, după plagiator

DAȚI CLICK PE IMAGINEA DE MAI JOS PENTRU A VEDEA LUCRAREA ORIGINALĂ

DAȚI CLICK PE IMAGINEA DE MAI JOS PENTRU A VEDEA LUCRAREA SOȚILOR MANG


CITIȚI ȘI:

  • EXCLUSIV EVZ. Ioan Mang, noul ministru desemnat pentru Educației, se laudă cu distincții oferite de „o fabrică de diplome”
  • Cu camere sau fără camere? Cum va organiza noul ministru al Educației examenul de bacalaureat
  • Ministrul Educației a criticat Bacalaureatul corect de anul trecut! Vezi declarația lui și scrie un comentariu