Spionaj în Elveția. Aeroportul cu avioane F35, vizat de agenții din China comunistă

Spionaj în Elveția. Aeroportul cu avioane F35, vizat de agenții din China comunistă

Chinezii au cumpărat un hotel în Elveția pentru a supraveghea aeroportul militar cu avioane F35. Ei s-au dat drept o familie de hotelieri și au fost prinși de autorități.

Trei chinezi au cumpărat un han în Elveția, dându-se drept o familie de hotelieri. Aceștia au achiziționat hotelul-han Rössli în 2018, iar în vara acestui an au fost reţinuţi, autorităţile suspectând că adevărata intenţie a celor trei a fost de a spiona operațiunile de zbor care au loc la Meringen, un aeroport cunoscut pentru că este o bază operațională pentru aeronavele F-35 ale forțelor aeriene elvețiene.

Chinezii au fugit din țară

Cei trei au fugit din țară, iar acum hanul este din nou de vânzare. Într-o conversație telefonică cu un jurnalist de la Tages-Anzeiger, fiul a negat cu vehemență acuzațiile, vorbind despre „știri false” și subliniind că familia intenționează să se întoarcă în Elveția și chiar la Rössli.

Ar putea fi vorba despre spionaj

Expertul în geopolitică Ralph Weber consideră că este vorba despre spionaj și că Republica Populară Chineză are mai multe servicii de informații civile.„Republica Populară Chineză gestionează mai multe servicii de informații civile și militare extrem de active în întreaga lume”, a spus el, potrivit Rador.

Ne puteți urmări și pe Google News
Spionaj

Spionaj în Elveția. Mai mulți chinezi ar fi urmărit aeroportul militar cu avioane F35Sursa foto: Welcomia | Dreamstime.com

Ce măsuri vor lua autoritățile din Elveția

Acum un an, Guvernul elvețian a propus un proiect de lege care ar permite agenției de spionaj a țării să pătrundă în faimosul secret bancar elvețian pentru a detecta tranzacțiile financiare suspectate că finanțează terorismul, spionajul sau extremismul violent.

spionaj spion

Spionaj în Elveția. Mai mulți chinezi ar fi urmărit aeroportul militar cu avioane F35. Sursa foto arhiva EVZ

„În cazul unor amenințări grave la adresa securității Elveției, FIS va putea în viitor să clarifice fluxurile de bani, solicitând informații despre tranzacții de la intermediarii financiari”, potrivit unui comunicat al guvernului.

Prevederile legii ar putea acoperi companiile, organizațiile non-profit sau instituțiile religioase suspectate că contribuie la finanțarea activităților teroriste, de spionaj sau activitățile extremiste violente.

Tribunalul Administrativ Federal și ministrul apărării ar trebui să autorizeze astfel de cereri, după consultări cu miniștrii justiției și de externe. Elveția a fost și rămâne un focar de spioni străini. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Berna a fost plină de spioni din toate părțile, iar în timpul Războiului Rece, de cei din blocul estic. În prezent, țara este interesantă pentru cei care urmăresc spionajul, datorită prezenței a nenumărate organizații internaționale.