Elton John cântă pentru ultima oară în fața publicului britanic: „A venit momentul!”

Elton John cântă pentru ultima oară în fața publicului britanic: „A venit momentul!” Sursa foto: Arhiva EVZ

Elton John va urca pe scena marelui festival de muzică Glastonbury, din sud-vestul Angliei, în această seară. Artistul își va lua adio de la fanii din Marea Britanie. Turneul său se va termina în doar câteva zile.

Elton John îşi ia rămas bun de la publicul britanic duminică seara pe scena festivalului de muzică Glastonbury, din sud-vestul Angliei. Artistul va termina turneul internaţional de adio pe 8 iulie la Stockholm, pe Pyramid Stage, scena cea mai importantă a evenimentului.

Vor cânta și Harry Styles, Billy Joel, Ed Sheeran, Britney Spears și Dua Lipa. Elton John a făcut spectacol cu Dua Lipa și anul trecut, în Los Angeles. „Este pentru prima dată când mi se cere” să cânt la Glastonbury, a dezvăluit el la sfârşitul lunii mai într-un interviu acordat BBC. „A venit la momentul potrivit, cred în destin şi este cel mai minunat mod de a încheia în Anglia”.

În această seară, Elton John va renunța la costumele extravagante şi efectele vizuale spectaculoase, pe care le-a avut când a cântat melodiile „Tiny Dancer”, „Rocket Man” sau „Your Song”. Acest concert „este unul special”, cu un „setlist” diferit, a declarat partenerul lui, David Furnish.

Ne puteți urmări și pe Google News

Turneul de adio al artistului, denumit „Farewell Yellow Brick Road” şi iniţial prevăzut să dureze trei ani, a început în 2018 cu peste 300 de date de concert programate, însă a fost întrerupt de pandemia de coronavirus, de o operaţie la şold în 2021 şi de un test COVID pozitiv anul trecut.

În această seară își vor face simțită prezența la festival și Blondie, Yusuf/Cat Stevens, rapperul Lil Nas X şi Sophie Ellis-Bextor.

Surprize la festivalul Glastonbury

Festivalul Glastonbury a început pe 21 iunie, iar fanii și-au luat bilete din timp pentru a își vedea artiștii preferați.

„Hai să fim serioşi. Cine nu ar vrea să fie aici? Sunt multe scene, este o atmosferă placută, oamenii campează, este foarte multă verdeaţă. Este, pur şi simplu, Glastonbury.”, a spus organizatoarea. „Oamenii vin aici, se distrează, se gândesc la ce au trăit şi, când ajung acasă, nu vorbesc despre nimic altceva pentru următoarele 12 luni în afară de planul de a se reîntoarce aici.”

Cele cinci zile de distracţie au început cu un spectacol de artificii impresionant. Peste 200.000 de bilete au fost vândute.