Elon Musk, obligat să cumpere Twitter. Fondatorul Tesla susține că a fost indus în eroare de companie

Elon Musk, obligat să cumpere Twitter. Fondatorul Tesla susține că a fost indus în eroare de companie Sursa: Dreamstime.com

Acționarii Twitter au votat vânzarea companiei către miliardarul Elon Musk, o tranzacție ce se ridică la 44 de miliarde de dolari. Decizia vine după ce fondatorul Tesla a anunțat lunile trecute că nu mai vrea să cumpere platforma. Drept urmare, urmează o acțiune în instanță.

Acționarii Twitter au aprobat, marți, vânzarea companiei către Elon Musk, contra sumei de 44 miliarde de dolari, însă miliardarul a anunțat că nu mai vrea să o cumpere. Astfel, cel mai probabil, acționarii vor încerca acum să-l oblige pe Elon Musk să cumpere compania în justiție.

Decizia a fost luată într-o scurtă conferință telefonică cu investitori de la sediul companiei din San Francisco.

Twitter îl cheamă pe Musk în instanță

În luna aprilie, Twitter a fost de acord cu vânzarea companiei către Musk, însă ulterior înțelegerea între cele două părți nu a mai fost respectată. Fondatorul Tesla a mărturisit că a fost indus în eroare de companie privind numărul de conturi false de pe rețeaua de socializare.

Ne puteți urmări și pe Google News

La rândul său, Twitter a declarat că mai puțin de 5% din totalul utilizatorilor zilnici activi monetizabili sunt boți, însă Musk a susținut că numărul real al acestora este mult mai mare.

Twitter valorează în prezent 32 de miliarde de dolari, cu mult sub oferta făcută inițial de Musk. Prin urmare, votul acționarilor de marți reprezintă faptul că Elon Musk va fi chemat în instanță în această speță.

Cele două părți se vor întâlni la tribunal în luna octombrie. În timpul audierii, un judecător va decide dacă Elon Musk trebuie sau nu să cumpere compania.

Platforma Twitter are probleme legate de securitate

Pieter Zatko, fostul șef al securității cibernetice a platformei, a depus mărturie în fața Comisiei Juridice din Senatul SUA, menționând că Twitter „induce publicul în eroare” cu privire la cât de sigură este. El a continuat și a precizat că Twitter este „cu zece ani în urmă” la capitolul securitate cibernetică. El i-a mai dat dreptate lui Musk, confirmând că numărul conturilor false de pe platformă este mare.

În acest sens, compania a susținut că Zatko a fost concediat, iar spusele lui sunt nefondate. Mărturia lui Zatko va putea fi însă folosită de avocații lui Elon Musk în instanță, potrivit BBC.