Evenimentul Zilei > Actualitate > Elevii şi preşcolarii intră de astăzi în vacanţa de vară
Elevii şi preşcolarii intră de astăzi în vacanţa de vară

Elevii şi preşcolarii intră de astăzi în vacanţa de vară

De luni, 22 iunie, încep examenele de Evaluare Națională cu proba la Limba română. Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine evaluarea la limba maternă pe 23 iunie.

Proba la Matematică va fi susţinută pe 24 iunie, iar rezultatele vor fi afişate pe 26 iunie, până la ora 16,00.

În aceeaşi zi, în intervalul 16,00-20,00, se vor depune contestaţiile, care vor fi rezolvate în perioada 27-29 iunie.

Rezultatele finale după contestaţii vor fi afişate pe 30 iunie.

Admiterea în învăţământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a (75%) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII (25%).

Elevii vor putea completa fişele de înscriere pentru licee, împreună cu părinţii şi asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, în perioada 3-7 iulie. Fişele vor fi verificate de părinţi în perioada 4-8 iulie.

Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie.

Pe 15 iulie se vor afişa în unităţile de învăţământ gimnazial listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi listele cu locurile neocupate în unităţile de învăţământ liceal.

Cea de-a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de-a treia în zilele de 3 şi 4 septembrie.

În perioada 9-11 iulie se vor face înscrierea şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul special, iar în 6-8 iulie repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi.