Acțiunea de ecologizare a pădurii Băneasa este adresată elevilor de gimnaziu și din clasele IX – X ai Școlii Americane. Pe parcursul unei ore, aceștia vor fi împărțiți în grupuri de 4-5 persoane și vor fi supravegheați de un profesor care va coordona activitatea fiecărei echipe.

Evenimentul va fi organizat sub forma unui concurs în cadrul căruia fiecare grup de elevi va trebui să colecteze cât mai multe deșeuri timp de o oră. Echipa care va strânge cei mai mulți saci de gunoi va fi desemnată câștigătoare.

”Este foarte important ca elevii să învețe de la vârste fragede ce înseamnă responsabilitatea și preocuparea constantă pentru mediul înconjurător. Considerăm că astfel de activități îi ajută pe elevi să se dezvolte într-un mod sănătos, conștientizându-i de importanța menținerii unui mediu durabil”, a declarat Cătălina Gărdescu, Manager de Admiteri și Relații Externe al Școlii Americane Internaționale din București.

Activitatea de voluntariat reprezintă un manifest de susținere a Zilei Pământului, eveniment mondial ce mobilizează anual milioane de oameni în scopul creării unui mediu sănătos prin ecologizarea comunitățior din întreaga lume.
Școala Americană Internațională din București organizează frecvent astfel de evenimente din dorința de a-i educa pe elevi să devină cetățeni responsabili față de societatea în care trăiesc.