Băiatul este apoi întrerupt de profesoară care cere copiilor să cânte imnul "Allahu Akbar" (Allahu Akbar este asociat, de multe ori, şi cu un strigat de lupta al teroristilor islamisti),  după care toată clasa îngenunchează și începe să se roage. Rugăciunea a avut loc la școala Thyregod din municipiul Vejle din sudul Iutlandei.

Clipul a fost filmat de o mamă a unuia dintre copii

Ea a fost explicit informată să nu publice videoclipul pe Internet, dar a făcut-o oricum.  După publicarea videoclipului, mulți oameni au sunat oficialii școlii cerându-le să demisioneze, susținând că copiii erau "indoctrinați" în Islam. 

Martin Henriksen, din Partidul Poporului Danez, a solicitat imediat o explicație din partea școlii și dacă a fost obținută aprobarea de la părinţii elevilor, însă pur și simplu i s-a spus că este o parte comună a programului. El a întrebat conducerea  dacă nu cumva  intenționează să-i învețe pe elevi "părțile întunecate și fundamentalismul larg răspândit" al islamului.

Multe videoclipuri similare care prezintă copii din țările europene care învață să adopte practici musulmane au apărut deja pe internet.  În mod ciudat, se pare că există foarte puține videoclipuri ale copiilor musulmani care sunt învățați cum să se închine lui Hristos în bisericile creștine, notează presa locală.