Evenimentul Zilei > Social > Elevii încep anul școlar fără manuale. Doar 5,7% vor primi materialele
Elevii încep anul școlar fără manuale. Doar 5,7% vor primi materialele

Elevii încep anul școlar fără manuale. Doar 5,7% vor primi materialele

Manualele pentru cele mai multe dintre materii vor lipsi, și anul acesta de pe băncile elevilor.

Dintr-un necesar total de peste 2 miloane 600 de mii de manuale școlare, doar pentru 5,7 la sută au fost semnat și contractele cadru. Asta înseamnă că doar atâtea vor și ajunge la elevi, la începutul anului școlar. Pentru restul, peste 90%, se așteaptă încă soluționarea contestațiilor după faza de licitații.

Asta înseamnă cel puţin încă o lună de zile pierdută, dacă luăm în calcul şi tipărirea şi distribuirea în toată ţara a materialelor didactice. Aşa că alternativa stă tot în manualele digitale, pentru şcolile care au acces la Internet.

21 de edituri au participat anul acesta la licitaţiile de Ministerul Educaţiei. Anul trecut, doar Editura didactică si pedagogică, de stat, a facut achizitia pentru cărţi.

Probleme nu sunt doar la clasa a şaptea. La clasele întâi, a doua şi a şasea, aproape un milion de manuale trebuie să treacă de etapa contestaţiilor. La clasele a treia, a patra si a cincea exista sute de mii de manuale pentru care nu au fost depuse deloc oferte. Deci nu vor ajunge deloc la copii anul acesta.

Licitaţia pentru manuale a fost lansată în luna martie de către fostul minstru al Educației, Ecaterina Andronescu, care a stabilit criterii mai stricte de calitate. Şi a promis că materialele vor fi livrate la timp, fără erori.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: