"În apărarea ei pentru a ieşi din închisoarea din Costa Rica, Elena Udrea a angajat un medic privat care a susţinut că fiica ei este în pericol dacă stă cu ea în spatele gratiilor, acolo unde ea este în arest până se soluţionează dosarul de extrădare.

Medicul a spus că dacă fetiţa ar fi dusă în închisoare ar avea probleme grave de sănătate, iar riscul ca ea să moară acolo ar fi de 90 la sută. Asta a suţinut Chinchilla Corrales, angajat de Udrea. El a fost dus în faţa instanţei drept martor pentru a ajuta la punerea în libertate a ei, se arată în motivarea judecătorilor pe care noi o avem acum în copie conform cu originalul.

Sunt mai multe puncte importante aici, spre exemplu, după ce acest medic a susţinut aceste lucruri, Tribunalul a autorizat un doctor oficial care a stabilit că de fapt condiţiile sunt unele potrivite pentru ca Udrea să poată sta în spatele gratiilor cu fetiţa ei. În urma acestei expertize oficiale, magistraţii au stabilit că nu există aşadar niciun pericol pentru micuţă şi i s-a pus la dispoziţie Elenei Udrea un spaţiu special amenajat pentru a sta cu fiica ei, însă a refuzat de fiecare dată acest lucru şi preferă să fie încarcerată în altă arie.

O altă precizare a judecătorului este faptul că declaraţia medicului angajat de Udrea nu poate fi credibilă pentru că nu este autorizat. Explică magistraţii că atunci când l-au întrebat pe acest medic "Unde trebuie să stea un copil care are probleme de sănătate? ", medicul a răspuns "Trebuie să fie acasă cu mama lui", iar judecătorul a spus că nu este aşa, el trebuie să fie în spital dacă este în pericol. Acest lucru a contat foarte mult pentru decizia de respingere a recursului formulat şi s-a stabilit că trebuie să rămână în închisoar” a afirmat jurnalistul Gustavo Fallas din Costa Rica .

Cert este că Elena Udrea rămâne în închisoarea Vilma Curling până când se va rezolva situaţia ei din Costa Rica, potrivit romaniatv.net

Avem de asemenea informaţii obţinute pe surse care spun că Udrea şi Bica au probleme în închisoare cu colegele de celulă şi celelalte deţinute. Se pare că unele dintre ele le terorizează şi le cer bani pentru a nu le face rău. Acest lucru, însă, nu este deocamdată confirmat şi oficial.

 

Te-ar putea interesa și: