Elena Udrea: Cazul Rarinca, un PRECEDENT PERICULOS pentru democraţie

Elena Udrea: Cazul Rarinca, un PRECEDENT PERICULOS pentru democraţie

Elena Udrea consideră cazul Marianei Rarinca "un precedent periculos pentru democraţie". Fostul ministru al Dezvoltării invocă, într-o postare pe Facebook, două ipoteze în acest caz: fie cei care au achitat-o pe Rarinca "au făcut-o din răzbunare împotriva şefei ICCJ", fie "rejudecarea dosarului se face ca urmare a presiunii facute de şefele DNA şi ICCJ".

Dosarul în care Mariana Rarinca este acuzată de şantajarea preşedintelui ICCJ, Livia Stanciu, va fi rejudecat de Curtea de Apel Bucureşti, după ce instanţa a admis, luni, contestaţia DNA la decizia anterioară de achitare.

“Cazul Rarinca este un precedent periculos pentru democraţie şi distruge ideea de justie infailibilă confirmând definitiv slăbiciunile ei. Oricum ai da-o, de acum încolo cetăţenii nu mai pot avea garanţia că vor fi judecaţi drept.

Fie cei care au achitat-o pe Rarinca au făcut-o din răzbunare împotriva şefei ICCj, pentru că această ar fi respins promovarea judecătoarei Risantea Gacescu şi, aflăm deci că cei care trebuie să aplice legea imparţial, sunt de fapt nişte oameni care se ghidează după resentimente personale. Fie decizia de achitare a fost corectă şi rejudecarea dosarului se face că urmare a presiunii făcute de şefele DNA şi ICCJ, pentru a acoperi faptul că Rarinca a fost arestată degeaba.

Pentru a mai păstra o idee de corectitudine şi legalitate a actului de justiţie în ochii cetăţenilor, CSM ar trebui să verifice cum se face că cererea de contestaţie în anulare formulată de Codruţa Kovesi deşi a fost repartizată aleatoriu a ajuns să fie judecată chiar de către cel care a făcut în vacanţă judecătorească preschimbarea termenului iniţial şi apoi a şi admis în principiu cererea?

De reţinut că este prima dată când Codruţa Kovesi promovează o astfel de cerere împotriva unei decizii definitive şi, că reprezentantul DNA în şedinţa de judecată în care a fost achitată Rarinca, nu a formulat la acel moment nicio obiecţie.

Mă întreb ce judecător mai are curaj să dea o decizie împotriva DNA? Mai putem vorbi de prezumţia de nevinovăţie dacă oricine este acuzat de DNA va fi şi găsit vinovat?”, scrie Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.